Bir süredir Zonguldak'ın da içerisinde bulunduğu Batı Karadeniz bölgesinde sağanak yağış ile ilgili "kırmızı alarm" verildi.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde selden en çok etkilenen İl'lerin başında ise Zonguldak geldi.

Bir süredir izinli olduğu için görevinde olamayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, görevine başladı ve yağış sonrası hasar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Zonguldak Valiliği'nin sosyal paylaşım adresinden Vali Tutulmaz'ın ziyaretlerine ilişkin açıklamalar şu şekilde:

"Vali Mustafa Tutulmaz, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ile birlikte Gökçebey ilçesi Gaziler sokakta aşırı yağıştan evleri etkilenen vatandaşlarımızın evlerinde yapılan temizlik ve diğer çalışmaları denetledi. Agusto deresi ve taşkına maruz kalan kanalda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından, Kaymakamlıkta İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nında katıldığı toplantıda yapılan ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi, istişare edildi."

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezinde Vali Mustafa Tutulmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yrd Hasan Suver, AFAD Başkan Yrd Hamza Taşdelen ve diğer kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda yağışla ilgili alınan tedbirler, yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ile birlikte Saltukova merkezde ve bodrum katlarını su basan, yağıştan etkilenen konutlarda yapılan su tahliye çalışmalarını denetledi."