Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı'da sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta hasar gören 177 konuta yıkım kararı çıktığını bildirdi.
Malğaç yaptığı açıklamada, Alaplı'da 1985 yılından sonra çeşitli tarihlerde meydana gelen deprem heyelan ve sel gibi afetlerde konutları zarar gören 20 köyde 177 konut'a muhtarlar yoluyla tebligat yapıldığını söyledi.
2013 yılı Mayıs ayına kadar yıkım kararı olduğunu ifade eden Malğaç, şunları söyledi;
Alaplı'da geçmiş yıllarda meydana gelen sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta hasar gören 177 konutun, sahiplerine afet konutları yapılmasına rağmen yıkılmadığı ortaya çıktı. Ailelerin bazılarının hasarlı binalarda oturmaya devam edip yeni konutları kiraladıkları belirlendi.
177 konutun boşaltılması için muhtarlara tebligat yapıldı. 30 Mayıs 2013 tarihine kadar konut sahiplerinin hasarlı evleri yıkması gerekiyor. Bu tarihe kadar konutlar yıkılmadığı takdirde Kaymakamlık devreye girerek hasarlı konutların elektrik ve sularını kesecek. Yine yıkılmadığı takdirde yıkım ekibi devreye girecek.
 Alaplı'da yıkım kararı gelen köyler şu şekilde; Aşağıdağ, Aydınyayala, Ortacı, Yedigelli, Hasanlı, Çengelli, Kürkükler, Çengelli, Gökhasan, Çamlıbel, Kocaali, İsafakılı, Çiçekli, Musabeyli, Hacıhasan, Bektaşlı, Demirci, Hallı, Küçükkaymaz