Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Zonguldak’ta orman köylüsüne her konuda destek vermeye devam ettiğini bildirdi. OGM;  Kırsal kesimde yaşayan orman köylüleri için “Dış Cephe Isı Yalıtımı Projesi” uygulamasına geçildiğini şöyle açıkladı:

Yüzde 50 Oranında Enerji Tasarrufu Sağlanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı verdiği desteklerle orman köylüsünün hayat kalitesini yükseltmek ve kırsal kesimde yaşayan orman köylüsüne konforlu ekonomik yaşama yöntemlerini öğretmek için çalışmaya devam ediyor.

Proje kapsamında çevre ile hava kirliliğini ve sarf edilen enerjiyi yüzde 50 oranında azaltmak ve orman köylüsünü orman teşkilatıyla yakınlaştırmak gayesiyle Zonguldak’ta 63 ailenin evinin dış cepheleri mantolama yapılarak 604 bin 800 TL destek sağlandı.

Böylece orman köylerindeki evlerde 4 cm kalınlıkta taş yünü levhalar ile dış duvarlarda dıştan ısı yalıtımı ve üzerine ısı yalıtım sıvası yapılarak, yüzde 50’lere varan enerji tasarrufu sağlanıyor.

“Orman Köylülerimizin Evlerini Mantoluyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman köylülerinin hayat kalitelerini yükseltmek için sosyal maksatlı ferdi desteklemelerde bulunduklarının altını çizerek “Sosyal maksatlı verdiğimiz desteklerden birisini de Dış Cephe Isı Yalıtımı Projesi desteği oluşturuyor. Bu proje ile orman köylülerimizin evlerini mantoluyoruz. Bakanlık olarak orman köylülerine her alanda destek vermeye devam edeceğiz. Biz onlarla hasım değil hısım olacağız” diye konuştu.