Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM)  2016 yılı Temmuz-Ağustos aylarında orman yangınlarıyla mücadele için kiralanan bir adet helikopter göreve başladı. Orman Yangınlarıyla mücadelemize güç katacak olan helikopter, yangın açısından bölgemizin en hassas yeri olan Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlandırıldı.

Konuyla ilgili Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

Ayrıca aktif yangın sezonuna yönelik yapılan hazırlık çalışmaları kapsamında İlk müdahale ekiplerinin eğitim ve denetimleri gerçekleştirilirken, teknik konuları içeren yarışmalarda yapılmıştı.Bu yarışmalarda ilk üçe giren yangın ekiplerine başarı belgesi ve hediyeler verildi.Bu kapsamda yarışan 20 ekipten 1. si Karabük İşletmesi A8 nolu ekip, 2. si Safranbolu A14 nolu ekip, 3. sü zonguldak A19 nolu ekip olmuştur.

Yapılan denetleme sırasında dereceye giren ekiplerin personeline hediye ve başarı belgeleri verilmek üzere tören düzenlendi. Törene Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımları,Koruma Şube Müdürü, Karabük ve Safranbolu Orman İşletme Müdürleri ve müdür yardımcıları,işletme şefleri, orman muhafaza memurları ile basın kuruluşları katıldı.