Zonguldak'ta kar nedeniyle evinde mahsur kalan ve nefes darlığı çeken kadın, sağlık ekiplerinin kapanan mahalle yolunda ilerleyememesi üzerine iş makinesinin kepçesine yerleştirilerek ambulansa kadar taşındı.

Karaelmas Mahallesi'nde ikamet eden Fatma Yılmaz'ın, nefes darlığı çekmesi üzerine ailesi durumu sağlık ekiplerine haber verdi. 

Kar nedeniyle yolların ulaşıma kapalı olduğu bilgisini alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, bölgeye hareket etti. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu mahalle yolunda ekipler güçlükle ilerledi.

Kar nedeniyle kapanan yolda fazla ilerleyemeyen ekipler, ambulansı Yılmaz'ın evine yaklaşık 1 kilometre mesafede bırakarak yardım istedikleri iş makinesine binerek hastanın evine ulaştı. 

Ekiplerce, evde ilk müdahalesi yapılan Fatma Yılmaz, battaniyeye sarılarak iş makinesinin kepçesine konuldu ve yaklaşık bir kilometre mesafede bekleyen ambulansın olduğu yere kadar getirildi.

Yılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada Fatma Yılmaz'ın, bir hafta önce de nefes darlığı şikayetiyle hastanede yattığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.