Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nde engellilere yönelik düzenlenen, ‘Hasta ve Yaşlı Hizmetler’ kursunu tamamlayan 22 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Fiziksel Engelliler Derneği organizasyonu ile Fiziksel Engelliler Derneği’nde gerçekleştirilen, ‘Hasta ve Yaşlı Hizmetler’ kursunun amacına ulaştığını söyledi.

Kursun verilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Çay, “İnşallah bu çocuklarımız bu kursa katılmalarının karşılığını alırlar. Bizde, elimizden geldiği kadar bu çocuklarımızı bir yerlere yerleştirmek için uğraşacağız. Günümüzde hasta bakımı ile ilgili büyük bir ihtiyaç vardır. Bize gelenler, evlerinde evdeki hastalarına bakacak kimseleri bulamadıklarından yakınıyorlardı” dedi.

Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Dernek Başkanı İsmail Şentürk de Ereğli Devlet Hastanesi’nin yanı sıra ilçedeki özel hastanelerde engelli istihdam edilmesi gerektiğini ifade ederek, “İlgili yasa biliyorsunuz ki, özel sektörde yüzde 3 engelli istihdamını öngörmektedir. Söz konusu yasaya uymayanlara uygulanacak cezai müeyyide yaklaşık 2 bin Liraya kadar yaklaşmıştır. Söz konusu işletmelerden engelli istihdamı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şentürk sertifikaların Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü onaylı olduğunu da belirtti.

Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi. Kaymakam İbrahim Çay’ın talebi doğrultusunda görevli gazeteciler de kursiyerlere sertifika verme heyecanını yaşadı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)