Randevu sistemi olmayan Alaplı Devlet Hastanesinde hastalar, sabahın erken saatlerinde hastane gelerek muayene sırası bekliyor.

Alaplı Devlet Hastanesinde randevulu sistemi olmadığından dolayı hastalar, sabahın erken saatlerinde hastane önüne gelerek muayene sırası almak için bekliyor. Birçok branşta uzman doktor sıkıntısı çeken Alaplı Devlet Hastanesinde şimdi'de randevu sistemi sıkıntısı yaşanıyor. Telefon ve internet yolu ile randevu alınamayan hastanede hastalar, sabah erken saatlerde hastaneye gelerek muayene sırası alabilmek için bekliyor. Hastane önünde bekleyen hasta ve hasta yakınları ise Alaplı Devlet Hastanesinin bir an önce randevulu sistemine geçmesini isterken yaşanan sıkıntıları giderilmesini istediler.
Erken saatlerde hastane önüne geldiklerini söyleyen bazı hastalar ise " Türkiye her hastanede randevulu sitem var. Bizim hastanemizde neden böyle bir sistem yok. Özellikle yaşlılar bu konuda çok sıkıntı çekiyor. Yaşlılar sabahın erken saatlerinde buraya gelerek hastanenin açılmasını bekliyor. Telefonla randevu sistemi olsa böyle bir çile yaşanmaz" diyerek sitemde bulundular.

3 Gün, 2 Doktor Yok
Alaplı Devlet Hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısı hastaları da çileden çıkardı. polikıliniklerde 7 doktorun hizmet verdiği hastanede Aile Hekimi ve Çocuk doktoru seminere gittikleri için doktor sayısı 4'e düştü. Çocuk ve Aile Hekimi doktorunu bulamayan hastalar ise Ereğli Devlet Hastanesine giderken bazı hastalar ise Dâhiliye Doktoruna muayene olmak için bekledi. Hastaneye gelen hastalar ise Uzman Doktor sıkıntısını bir an önce giderilmesini isterken, yetkilerin bu konuya bir an önce çözüm bulmasını istediler. Hastanede polikliniklerde şu anda görev yapan uzmanlar ise 1 genel cerrahi,1 İç Hastalıkları uzmanı, 2 diş tabibi görev yapıyor. Acil serviste ise 5 doktor hizmet verirken, 1- Çocuk doktoru ve 1 Aile Hekimi doktoru seminerde bulunuyor.