BİNALAR YIKILMADAN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI VERİLECEKTİ.

Mevcut eski hastane binası üniversiteye tahsis edildi, oradaki binalar apar topar yıkıldı, hala başı boş duruyor. Ne olacağı belirsiz şekilde süreç devam ediyor. Orası yıkılmadan hazırlık kurslarına verilecek ve senede 3 bin 500 öğrenci gelecekti, bu fırsat elimizden kaçtı, çünkü arkadaşlarımız bu işi umursamadı.


KENDİ İLİŞKİLERİNİ Mİ DÜZELTTİLER YOKSA ÜYELERİNİN Mİ?

Erdemir ile olan ilişkilerin düzeltildiğinden bahsediliyor. Erdemir ile olan neyin ilişkisi düzeltilmiş? Sac tüccarının, nakliyecinin, inşaatçının, talaşlı imalat yapan sanayicinin mi? Yoksa kendi aralarındaki dostluk ilişkilerini mi düzelttiler. Tamamen hiçbir şey ifade etmediklerini aynı kafa aynı mantığın devam edeceğinin gösterilmişlerdir.

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Arslan Keleş, Nisan ayının ilk haftası yapılması planlanan TSO organ seçimlerine ilişkin çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantı ile ekibini ve ilçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağını söyledi. Gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret eden Keleş, mevcut yönetiminin düzenlediği adaylık toplantısına değinerek, çeşitli eleştiriler getirdi.


"DİKKAT ÇEKİCİ OLAYLAR VAR"

Kendilerinin kullandığı, "Büyük Ereğli" sloganını sahiplendiklerine dikkat çeken Keleş, şu ifadelere yer verdi:

"Bu süreçte Ereğli için hizmet yarışında olan 4 farklı grup var. Dün mevcut yönetim bir basın açıklaması ile adaylığını açıkladı. Çok dikkat çekici olaylar var aslında dünkü basın toplantısında.


"MAALESEF MANİDAR"

Tamamı ile TSO amblemleri, bayrakları, ismi kullanılarak yapıldı. Bunun kim ve kimler tarafından yapıldığı ve ne amaçla yapıldığı maalesef manidar.  Sertan Bey'in açıklamalarında Ereğli'de üniversiteli öğrenci sayısının arttığı, Organize Sanayi Bölgelerinde çeşitlendirme yapılarak farklı işler yapıldığı, tersaneler bölgesinde belli bir noktaya gelindiği gibi bir takım konulara değindi.



Aslan Keleş, haber merkezimize yaptığı ziyaret sırasında Sorumlu Müdürümüz
Mustafa Kemal Bektaş'a görüşlerini ifade etti. 


"TERSANELERDE İŞİ BOZAN TSO'DUR"

Tersaneler bölgesinde dünden bugüne değişen bir şey yok. Kaldı ki olacak işi bozan maalesef  TSO'dur. Bunun sorumluları da kendileridir. Üniversite öğrenci sayısı neye göre artmıştır, bunu da öğrenmek isteriz. Kaldı ki Valilik ve Erdemir arasında imzalanan Meteoroloji Fakültesi protokolünün takipçisi kim olmalıydı ve bu iş neden yarım kaldı? Bunu öğrenmek isteriz.


"ORADAKİ BİNALAR YIKILDI, ÖYLE DURUYOR"

Mevcut hastane binası üniversiteye tahsis edildi, oradaki binalar apar topar yıkıldı, hala başı boş duruyor. Ne olacağı belirsiz şekilde süreç devam ediyor. Bütün şehir ayağa kalkmıştı, Önder Gazetesi'nin de büyük rolü vardı, işin organizasyonunun başındaydı. TSO bu işin takipçisi olacaktı. Orası yıkılmadan hazırlık kurslarına verilecekti senede 3 bin 500 öğrenci gelecekti, bu fırsat elimizden kaçtı, çünkü arkadaşlarımız bu işi umursamadı.


"AYNI KAFA AYNI MANTIK"

Erdemir ile olan ilişkilerin düzeltildiğinden bahsediliyor. Erdemir ile olan neyin ilişkisi düzeltilmiş? Sac tüccarının, nakliyecinin, inşaatçının, talaşlı imalat yapan sanayicinin mi? Yoksa kendi aralarındaki dostluk ilişkilerini mi düzelttiler. Bunların dışında yapılacak olanlar içi boş, daha önce kullanılmış sloganlar. Bizim kullanmış olduğumuz, 'Büyük Ereğli' sloganını kullanarak tamamen hiçbir şey ifade etmediklerini aynı kafa aynı mantığın devam edeceğinin gösterilmiş olduğu bir toplantı olmuştur.


“EREĞLİ’YE OKUL MU KAZANDIRDILAR?”

Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile ilişkilerin oldukça iyi olduğu vurgulanıyor, onlar Karabük ve Çaycuma’da okul yaparlarken neden Ereğli'ye de bir okul kazandırmadılar?"