Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, birlik kapsamına alınan Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarının kapsayan "Kamu Hastane Birlikleri" kurulduğunu açıkladı.
Kamu hastaneleri birliklerinin tamamıyla ticari amaçlı kurulduğunu belirten Alemdar, şunları söyledi;
"Kamu Hastane Birlikleri Kanun Tasarısı mart ayında meclis Plan ve Bütçe komisyonunda kabul edildi. Komisyondan geçen bu tasarı Meclis Genel Kurulunda kabul edilirse; halen görevi başında olan başhekim, başhekim yardımcısı, hastane müdürü ve müdür yardımcıları ve başhemşirelerin görevler sona erecektir. 7,5 yıldır iş başında olan Ak Parti hükümeti genelge ve yönetmeliklerle birleştiremediği, kapatamadığı ve en önemlisi özelleştiremediği devlet hastanelerini artık kanunla gereğini yapacaktır. Kamu hastane birliklerini yönetecek olan yönetim kurulu süper yetkilerle donatılıyor. Tamamıyla siyasi referansla oluşacak olan yönetim kurulunun süper yetkileri olacaktır.Birlik Yönetim Kurulunun Görevleri:  Hastane ve ünitelerinin kurulması, kapatılması, birleştirilmesi veya niteliğinin değiştirilmesi konusunda Bakanlığa öneride bulunmak. Acil sağlık hizmetleri, yoğun bakım, diyaliz üniteleri gibi hizmetleri bölge düzeyinde planlamak, Taşınmaz satın almak, kiralamak, Bakanlıkça belirlenen esaslara göre Birliğin her türlü taşınırlarını satmak, tapuda birlik adına kayıtlı ve yürüttükleri hizmet açısından ihtiyaç duyulmayan taşınmalar üzerindeki yapı ve tesisleriyle birlikte sınırlı aynı hak tesis etmek veya kiraya vermek ya da bunları satılmak üzere Maliye Bakanlığına devretmek, hazineye ait ve Birliğin tahsisli taşınmazları, üzerindeki yapı ve tesisleriyle birlikte tahsis amacı doğrultusunda işletmek, tıbbi hizmet alanları dışındaki kısımları işletmek, işlettirmek ve kiraya vermek? gibi süper görevleri vardır."
"HASTANELERİN ÖZELLEŞTİRMESİNE 'DUR' DEMEK İÇİN 8 MAYIS'TA ANKARA'DA MİTİNGDE BULUŞUYOR"
"Birliğin Gelirleri: Gerçek ve tüzel kişilere sağlanan her türlü muayene, teşhis, tedavi, laboratuar, tetkik ve tahlil, ameliyat, evde tıbbi bakım, klinik otel, hasta nakli ve benzeri sağlık hizmetleri karşılığında elde edilen gelirler, Üretilip satışa sunulacak ilk madde, malzeme, mamul aşı, serum protez ve benzerleri karşılığında elde edilecek gelirler, Birliğin her türlü taşınırlarının satılması? gibi gelirlere sahip olacaktır. Kamu hastaneleri birlikleri tamamıyla ticari amaçlı kuruluyor. Birliğin yönetim kurulunun görevleri ve gelirleri bölümü incelendiğinde hükümetin niyeti ortaya çıkıyor. Sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlar ilk önce kar eden kuruluşlar haline getirilecek, ardından da özelleştirileceklerdir. Türkiye Kamu-Sen kamu hastane birlikleri kanun tasarısı meclise gelmeden 8 Mayıs'ta Ankara'da miting yapıyor.
Hastanelerin, işletmelere dönüştürülmesine ve siyasi müdahalelere açık olmasına, Hastanelerde tedavilerin ücretli olmasına, Hastanelerde sözleşmeli ve iş güvencesiz çalışmayı hayata geçirmeye, Türkiye Kamu-Sen tüccar devlet anlayışına, hastanelerin özelleştirmesine dur demek için 8 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da mitingde buluşuyor."