Sürekli sağanak yağış tehditi altında bulunan Kdz. Ereğli’de Pençes ve Kabasal derelerinde DSİ tarafından tersip bentleri yapılmayarak kent merkezi ve çevresi sel felaketine karşı açıkta bırakılırken, diğer yandan da belediye ekipleri değişik noktalarında görülen yağmurlama sistemlerindeki eksikleri tamamlıyorlar.

Belediye ekipleri bu kez hastane civarında çalışmalara başladılar. Konuyla ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

ÖNCELİKLE ISLAH

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hastane Caddesi alt yolda yağan yağmurlar sonrası oluşan ve zaman zaman araç sürücülerine zor anlar yaşatan olumsuz durumun ortadan kaldırılması için çalışmaların başladığını belirterek şöyle dedi:

“Hastane caddesinde yoğun yağış sonrası oluşan ve araç sürücülerine zor anlar yaşatan su birikintisini önlemek için Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Karadeniz Bölge Komutanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, askeri bölge içerisinde geçirilerek Q 500 mm. Çaplı borularla denize yağmurlama hattı bağlantısı yapımı işi devam ediyor. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından o bölgede bütün kanallarda da ıslah çalışması yapılacak.”