Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nin, Ereğli'ye kurulması düşünülen 400 yataklı hastanenin yeri ile ilgili açıklamalarını hayretle karşıladıklarını belirten AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin yaptığı yazılı açıklamasında, Ereğli Kent Konseyi'nin açıklamalarını ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı eleştirilirken Posbıyık'ın önerdiği Kaynarca Konutlarının alt tarafındaki 170 bin m2'lik alanı Sağlık Bakanlığına bağışlamasını önerdi.

HAYRET İLE KARŞILADIK
Kent Konseyi'nin, "Yeşiltepe-Kepez yolunun eksiklikleri giderilmeli", "çöp terfi istasyonu" ile ilgili çağrılarına da yanıt veren İlçe Başkanı Şahin, "Kent Konseyinin ilçemiz de kurulması düşünülen 400 yataklı hastanenin yapılacağı yer konusunda açıklamalarını hayret ile karşıladık. AKP olarak yer konusunda tüm girişimlerimiz sağlık sektörüne yıllarına vermiş uzmanlardan ve Sağlık Bakanlığının Türkiye'nin her tarafında binlerce hastanenin yapım ve işletmelerinde deneyimli elemanlarının görüşleri doğrultusunda gerçekleşmiştir. Biz asla oturduğumuz yerden sadece kişisel kanaatlerimizle çalışmayı uygun bulmayan bir siyasi kültürü temsil ediyoruz. Sağlık Bakanlığı Yapım İşleri Daire Başkanlığı ve tüm diğer yetkililer ilçemize altı kez gelmiş her seferinde Osmantepe red edilmiştir. Red edilmesinin nedeni olarak ise bu bölgede hastane işletilmesini olanaksız olması gösterilmiştir. Aynı incelemeler Devlet Demiryolları arazisi için yapılmış bölgenin hastane yapım ve işletimine en uygun yer olduğu görüşü ortaya çıkmıştır.

OSMANTEPE'YE ÇIKMIŞLAR MI?
Devlet Demiryolları arazisi kamu binaları için tahsis edilmiştir. Hastanede bir kamu binasıdır. Kent Konseyi'nin bu açıklamayı yaparken ne gibi bir uzman görünüşüne dayandığının sorgulaması gerekir. Toplumun tüm kesimlerin temsil etmesini beklediğimiz Konseyin yıllardır sabah akşam bu konuya kafa yoran bizlerin görüşünü sormaksızın öyle bir açıklama yapmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Bırakın bizim görüşümüzü ne uzmanları nede kendi üyelerinin dahi fikirleri alınmamıştır. Kent Konseyi ve Konseyle aynı görüşü paylaşan taraflar Osmantepe'ye çıkmış mıdır? Dahası Osmantepe'nin nerede olduğunu biliyorlar mı? Valimiz ve tüm yetkililer birlikte Osmantepe'yi son ziyaretimizde Belediye Başkanı Posbıyık bu kadar önem verdiğini ifade ettiği hastane yeri ziyaretine katılmadığını kamuoyunun takdirlerine sunarız. Hayatını ortaya koyacağını söylediği hastane yeri konusunda samimi iseler toplu konut alanında önerdiği yeri Sağlık Bakanlığına bağışlayarak samimiyetini göstermelidir. Aksi takdirde çok uzayan bu yer konusunun tartışılması hastanenin bu güne kadar yapımına engel olduğu gibi bu günden sonrada engel olmaya devam edecektir. Bu sebeple milyonlarca liraya mal olacak hastanenin mutlaka Ereğli'mize kazandırılması için sivil toplum kuruluşlarını ve herkesi uzman görüşlerine destek vermeye davet ediyoruz.

ULAŞIM KOLAY OLMALI
İnsanlarımızı özel hastanelere mahkum etmekten kurtarmak için yapılacak yeni hastanenin en kolay ulaşılabilir yerde olması gerekmektedir. Osmantepe'ye hastane yapmak isteyenlere de diyoruz ki çok arzu ediyorlarsa ruhsatlarında yardımcı olacağımızı beyan ederek buyursunlar buraya kendileri özel hastane yapsınlar ve işletsinler. Herkesi sağ duyuya davet ediyor halkımızın rahatça ulaşabileceği modern hastane yapımına destek vermeye davet ediyoruz. Bu konuyu polemik yapmadan Türkiye'nin sağlıkta ve tüm konularda ulaştığı seviyeye ilçemize taşımak istiyoruz. Kırk yıldır Ereğli'yi yöneten zihniyet bugüne kadar planlamalarını yapsaydı sağlıkta, imarda ve diğer konularda bu sıkıntıları yaşamayacaktık. Sivil toplum kuruluşlarının da oyuna gelmeden Ereğli'ye bu hastaneyi kazandırılması konusunda desteklerini bekliyoruz.

KEPEZ YOLU
Kepez yolunda karayolları tarafında yapılacak tadilat işlemine engel olan kamulaştırma sorunun çözümü için hükümetimizce Ereğli Belediyesine 90 bin TL yollanılmış belediyemiz bu sorunu çözememiş ve geçen dönem meclis üyesi olan arsa sahibi ile davalık olmuştur. Bu gerekçe ile Kepez yolundaki tadilat gecikmiştir. Bu yıl içersinde hem dava sonuçlanacak hem de bu yol yapılarak gündemden düşecektir. Milletvekilimizin özel gayretleri 2010 yılında bu sorunu da ortadan kaldıracaktır. Geçmişte bu sorunun çözülmemesinin sebebini yerel yöneticilerimiz çok iyi bilmektedirler.

ÇÖP TERFİ İSTASYONU
Çöp terfi istasyonu konusunda valilimizce üç yer tespit edilmiş olup, tespit edilen bu üç yerin bire düşürülerek tespit çalışmaları devam etmektedir. Yerel yöneticilerin bir çok  konuda olduğu gibi yapıcı olmayan tutumları bu konuda da önümüzü kapatmaya çalışmaktadır.Tüm bunlara rağmen bahsi geçen tüm konularda 2010 yılı içersinde sorunların çözüldüğünü ve bu işlerin başarıldığını hep beraber göreceğiz. Durmak yok hizmete devam"