Kdz.Ereğli'de yapılması düşünülen ancak arsa engeline takılan 400 yataklı hastane ile ilgili son gelişmeleri gazeteniz Önder'e değerlendiren AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, herkesin verdiği sözü tutması gerektiğini belirtti.

Tartışılan, çok konuşulan ve gündemin birinci sırasında yerini alan 400 yataklı Devlet Hastanesinin yapımı arsa engeline takılıyor. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Kaynarca Toplu Konutlarında bulunan ve 170 bin m2 alan için el sıkışmasının ardından bu alanın 120 bin m2 olması tüm hesapları altüst etmişti. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın, Erdemir Genel Müdürü ve OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy ile Erde-mir Lojmanları mevkiinden yer talebi "red" edilince hastanenin nereye değil de yapılıp yapılmayacağı kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz gün Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi akşam yemeğinde AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Sağlık Bakanlığından gelen yetkililer ile bir araya geldi ve sorunun çözümünü tartıştı. Gelinen son süreç ile ilgili AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a yaptığı açıklamasında şu bilgilere değindi.
"Ereğli'de 400 yataklı Devlet Hastanesi yapımı ile ilgili yer arayışları vardı. Bunun ile ilgili 2 yer konusunda karar kılındı. Biri Kaynarca Toplu Konutlarının olduğu alan bir diğeri de Erdemir'in lojmanlar mevkiindeki alan. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Valimiz Erdal Ata'nın da bulunduğu bir toplantıda Kaynarca Konutlarının hemen alt bölümündeki 120 bin m2'lik alan için anlaşma sağlanmıştı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bedeli ödenmesi durumunda bu alanı TOKİ'ye vereceğini belirtmişti.
Bu alanın TOKİ'ye verilerek Sağlık Bakanlığı'na da hastane yerinin tahsisinin ardından çalışmaları başlatacaktık. Bu konuda herkes verdiği sözü tutsun.
Ereğli ve bölge insanımızı biran önce bu modern hastane ile buluşturmalıyız. Biz üzerimize düşen sorumluluğu dün olduğu gibi bugünde yapmaya hazırız" görüşlerine yer verdi.