Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Devrek Orman İşletmesi tarafından 2011 yılında 510 bin TL'ye satışı yapılan 30 bin metrekarelik arsaya TOKİ tarafından yaptırılacak olan 100 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşaatı sürüyor.
Yeni Devrek 100 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı yapım işini kazanan Alver İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, temel inşaat faaliyetine devam ediyor. Devrek'i sağlık sektöründe önemli bir bölge merkezi yapacak olan 100 yataklı yeni Devrek Devlet Hastanesi'nin 2 veya 2,5 sene içinde bitirilmesi planlanıyor.
AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, yaptığı açıklamada, Devrek 100 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi'nin bölge halkı için çok önemli olduğunu vurguladı. Ulupınar, Biz verdiğimiz her sözümüzü yerine getiriyoruz. İlçemizin ve bölgemizin en büyük eksikliklerinden birisi olan hastanemizin de temel atma çalışmaları sürüyor. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Artık vatandaşlarımız Çaycuma, Bolu ve Ankara gibi illerde bulunan hastanelere gitmelerine gerek kalmayacak şeklinde konuştu.
Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen inşaat tamamlandığında Zonguldak'ın Devrek ilçesi modern bir hastaneye kavuşmuş olacak.