Operatör  Cumur: Göçük altında kaldığımda sadece dua ettim. 'Allah'ım beni oğluma bağışla.' dedim. Allah'a binlerce kez şükürler olsun, beni oğluma ve sevdiklerime bağışladı. İyiyim, çok şükür atlattım. Beni burada müşahede altında tutuyorlar.

 

 

Bartın'da hastane inşaatında meydana gelen, kamyon şoförünün hayatını kaybettiği göçükte toprak altından yaralı kurtarılan kepçe operatörünün tedavisi devam ediyor.

Şiremirçavuş Mahallesi'ndeki devlet hastanesinin inşaatında hafriyat çalışmaları sırasında dün meydana gelen göçükten yaralı kurtarılan bir çocuk babası kepçe operatörü Erkan Cumur (38), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Cumur, yaptığı açıklamada, olayın dün sabah saatlerinde çalışma yaptıkları sırada meydana geldiğini söyledi.

Kamyon şoförü Hayati Erdoğan'ın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumur, "Rahmetli Hayati ağabey, yüklemeye girdi. Kamyona iki kova attım. Bir de baktım yukarıdan dağ geliyor. Dağ geldiğini görünce, 'Tamam, bittik.' dedim. Hafriyat üstümüze çöktü. Sonra iş arkadaşlarımız geldi. Onlar da çok korktu. Makinenin içinden beni onlar çıkardı, sağ olsunlar." diye konuştu.

Cumur, Erdoğan ile daha önce de birlikte çalıştıklarını anlatarak, "Beni yanına işe aldı. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara Allah sabır versin. Daha önce iş kazası geçirmedim. Sıkıntı olmadı. Takdir-i ilahi, burada böyle bir şey geldi başımıza." ifadelerini kullandı.

- "Kontrol altında tutuluyorum"

Göçük altında kaldığında arkadaşlarının kendisine yardım etmeye çalıştığını anlatan Cumur, şöyle devam etti:

"Göçük altında kaldığımda sadece dua ettim. 'Allah'ım beni oğluma bağışla.' dedim. Allah'a binlerce kez şükürler olsun, beni oğluma ve sevdiklerime bağışladı. İyiyim, çok şükür atlattım. Beni burada müşahede altında tutuyorlar. 5 gün hastanede yatmam gerekecek. Sağ tarafımda kaburgalarımda kırıklarım var. Omzumda cam kesiği var, kemiğe kadar indi. Onların tedavisi yapıldı, tedavi süreci de devam ediyor. Kontrol altında tutuluyorum. Şu anda bir sıkıntı yok, iyiyim. Şu anda meslek hayatım bitti. 18 yıldır iş makinesi operatörüyüm. Her işin kendine göre tehlikeli bir tarafı var. Çok tehlikeli bu işler. Bu mesleği şu anda bu psikolojiyle yapmayı düşünmüyorum. İleride şartlar neyi gösterir belli olmaz, belki de yine de devam ederiz."

- Olay

Bartın'da, Şiremirçavuş Mahallesi'ndeki devlet hastanesinin inşaatında hafriyat çalışmaları sırasında dün göçük meydana gelmiş, göçükte toprak altında kalan kamyon şoförü Hayati Erdoğan (40) hayatını kaybetmiş, yaralı kurtarılan kepçe operatörü Erkan Cumur (38) hastaneye kaldırılmıştı.

(A.A)