Özel Ereğli Anadolu Hastanesi ve Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından, hastane çalışanlarını olası bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla yapılan yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Kdz.Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yangın, deprem ve tahliye tatbikatları gerçeğini aratmadı. Tatbikat sırasında yangına ilk müdahale, hasta ve çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan hastaların nakledilmesi gibi senaryolar uygulandı.
Konuya ilişkin verilen bilgiler ise şu şekilde: İtfaiye ekipleri tarafından Özel Ereğli Anadolu Hastanesinde yapılan tatbikatta yangın ve deprem anında personele neler yapacakları uygulamalı olarak gösterildi. Hastanede siren çalarak yangın alarmı veren itfaiye ekipleri ile birlikte temsili hastaların en kısa sürede tahliye edilmeleri sağladı. Yangın anında nasıl hareket edeceklerini uygulamalı bir şekilde gösteren ekipler söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım konularında da hastane personellerine bilgiler verdiler. Son olarak yangın tüpleri ve tüplerin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak anlatan ekipler, personellere uygulama yaptırarak alevlere hangi yönden müdahale edeceklerini gösterdiler. Yapılan tatbikatta herhangi bir sorun yaşanmazken, hastane yetkilileri Kdz.Ereğli Belediyesi ve itfaiye çalışanlarına teşekkür etti.

 

(Haber Merkezi)