Ereğli'ye yapılması 'konuşulan' 400 yataklı Ereğli Devlet Hastanesinin yeri ile ilgili karışıklıklar giderilemezken İl Sağlık Müdürlüğü, DDY'den kiralanan alanın 17-18 pafta 1345 parseldeki 70 bin m2'lik alana hastanenin yapımının planlandığını açıklamıştı. Vali Erdal Ata ise söz konusu alana hastane yapılmasının netleşmediğine vurgu yaptı.

İLİKHAN İMZALI YAZI

Zonguldak İl Sağlık Müdüra Murat İlikhan imzası ile 5 Mart 2010 tarihinde gönderilen resmi yazıda "İlimiz Kdz.Ereğli İlçesi, Kırmacı Mahallesi 17-18 pafta, 1345 parselde kayıtlı bulunan arsanın 70 bin m2'lik kısmına 400 yataklı Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi yapılması planlanmaktadır" diyerek bu alanın alt yapısını gösterir bilgileri talep etmişti. Zonguldak Valisi Erdal Ata beraberinde Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ile söz konusu alanı araçla gezerek bakarken bu alana hastane yapımının henüz kesin olmadığını belediyenin bu alana hastane alanı olarak değerlendirilmemesi konusunda karşı çıktığını açıkladı.

TSO'DAN DEĞERLENDİRME

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçe genelindeki meslek odaları, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe yöneticilerinin de katılımı ile Cumartesi günü saat 14.00'de toplantı düzenliyor. Bu toplantıda hastane yeri masaya yatıralacak ve ortak bir deklarasyon kararı alınacak.