BEÜ‘ne bağlı Fakülte kurularak ilçede öğrenci sayısının artırılması doğrultusunda Ereğli’nin gelişimine katkı sağlayacağı inancı ile Kdz Ereğli’de yeni hastane yapılması konusunda yer arayışı çalışmaları yapıldığı esnada Ömerli mevkiinde Belediyeye ait arazinin TOKİ tarafından satın alınarak yeni hastane yapılması kararlaştırılmış eski hastane yerinin Üniversite’ye devri yapılarak Fakülte kurulması Kdz Ereğli’ye kazandırılması hedeflenmişti.

 

Kdz Ereğli THK Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, eski Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nin yerinin Toki’ye devredildiği ve fakülte için BEÜ’ye devri konusu sıkıntıya girdiğini üzüntü ile öğrendiklerini belirtti.

Eski hastane yerinin siyasi gelecek uğruna kurban edildiğini ifade eden Likoğlu, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

‘ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİK’

“Kdz Ereğli’nin en güzel yerinde İlçe merkezinde olan eski hastanemiz şehrin dışına taşınması uygun görülmüştü.

Gelinen noktada eski hastanenin yerinin TOKİ’ye devrolduğu ve Fakülte için BEÜ’ne devri konusu sıkıntıya girdiğini geçte olsa üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Eski hastane yerimizin Kdz Ereğli’ye fakülte olarak kazandırılması ben ve bencillik neticesinde siyasi gelecek uğruna kurban edilmiştir. Oysa bu konuya katkı sağlayabilecek kişi kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek güçlü bir şekilde çalışma yapması gerekirken kimseden yardım istenmemiş bireysel olarak ben yaptım mantığı ile başarıyı kendime mal edeceğim hırsı ve bencillikle şahsı siyaset beklentisi ile hareket edilmiş maalesef sonuç alınamamıştır.

Kdz Ereğli’nin geleceğini yakından ilgilendiren önemli konular bireysel şov aracı yapılarak neticeye ulaştırılması imkânsızdır.

 

‘BEN DEĞİL BİZ İLKESİ’

Gelinen noktada konunun takibi üstlenen tarafından hala samimiyet göstererek açık ve net olarak katkı sağlayabilecek kişi kurum ve kuruluşlarla bir araya gelinerek destek talebi yapılmamakta ısrar edilmektedir. Dolaylı olarak bir derneğimiz nezdinde destek yapılması istenmektedir.

Hiç şüphesiz eski hastane yerinin BEÜ’ne devri yapılarak Fakülte kurulması için tüm sivil toplum kuruluşları siyasi partilerimizin İlçe teşkilatları ilgili kişi kurum kuruluş ve Ereğli halkı her türlü desteği vermelidir.

Her şeyden önce şahsı ve siyasi bir beklenti içerisinde olmadan ‘’Ben değil biz’’ ilkesinden hareketle Kdz. Ereğli ve bölgenin geleceği düşünülerek zaman geçirilmeden Fakülte ve diğer projelerle ilgilide katkı sağlayabileceklerle diyalog kurarak bir araya gelinmeli ve birlikte sorunlara çözüm bulunulmalıdır.”