Çaycuma Devlet Hastanesi'nde personele İşaret Dili kursu verilmeye başlandı. Çaycuma Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde, engelli hastalarla daha iyi diyalog kurulabilmesi için başlatılan kursun Zonguldak'ta ilk olduğu ifade edildi. İlk kurs Zonguldak İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Murat Yeşildalka'nın eğitiminde Çaycuma Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleşti.
Kursun başlangıcında konuşma yapan Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Güneş, Öğrenci olmak güzeldir ama öğretmek de güzeldir. Fakat öğrenci olmak bana göre öğretici olmaktan da güzeldir. Çünkü öğreticinin kazanacağı bir şey yoktur. Bildiklerini ortaya koyacaktır. Bildiklerini artı değer sağlamayacak, Ama öğrenen öğrenciler bir şeyler kazanacaklardır. Netice itibariyle öğrenmenin kötüsü olmaz. Ben hayatımda bildiğim hiçbir şeyden pişman olmadım ama bilmediklerimden çok pişman oldum. Siz de öylesinizdir. Bilinen hiçbir şey insana negatif düşünce katmaz" dedi.
Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Patoloji Uzmanı Dr. Alper Koçbıyık ise amaçlarının vatandaş da, engelli vatandaşa da daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi. Koçbıyık, Çaycuma devlet hastanesinde sağlık hizmeti sunumunun en son noktada vatandaşa iletilebilmesi için engelliler ile ilgili bir takım çalışmalar yapıyorduk. Özellikle kasım ayında kamu hastane birlikleri kurulmasıyla beraber, bu çalışmalara oldukça hız verdik. Bununla ilgili bakanlığımızın çıkardığı genelgeler ve yönetmenlikler mevzuat çerçevesinde, birtakım fiziki düzenlemelerin yanında hastane idaresi olarak 'neler yapabiliriz' diye düşündük.
Bir örnekten doğru yola çıkarak engelli vatandaşlara hizmet verilecek, karşılama ve yönlendirme personelimize işaretleri öğretmeyi istedik. Bu sayede de amacımız vatandaş da engelli vatandaşa da daha iyi hizmet vermektir. Bu yüzden de bu sertifikasyon programını planladık. Bu işin sonrası da Halk Eğitim Müdürümüzün yanına gittik.
Halk eğitim Müdürümüzde bu konuda oldukça yardımcı oldu. Çok kısa zamanda da bu kursu başlatmış oldukdedi.