Alaplı Devlet hastanesi acil bölümüne giden 2 yaralı, hastanede dikiş ipi olmadığı için Ereğli Devlet hastanesine yönlendirildiği iddia edildi.

Alaplı İlçesinde yaşayan Necmettin Yüksel ve Muharrem Erdinç, belirli yerlerinden yaralanarak Alaplı Devlet hastanesi acil bölümüne başvurdu.

Yaralanan 2 hastaya doktorlar, 'dikiş atmamız gerekiyor ancak ipliğimiz yok' diyerek 20 kilometre'deki Ereğli Devlet hastanesine sevk ettiği öne sürüldü.

Ayağından yaralanan Necmettin Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 gün önce odun keserken ayağından yaralandığını belirterek Alaplı Devlet hastanesi acil servis bölümüne gittiğini söyledi. Hastanede dikiş ipi olmadığı için hiçbir müdahale yapılamadığını iddia eden Yüksel, Evimin önünde odun kestiğim sırada ayağımın diz kapağı bölümüne baltayla kestim. Acil olarak Alaplı Devlet hastanesi acil bölümüne gittim. Hastanede doktorlar, dikiş atmamız gerekiyor dedi. Ancak dikiş ipi olmadığı için sizi acil olarak Kdz Ereğli Devlet hastanesine sevk etmemiz gerekiyor denildi. Ben o anda şok oldum. Koca hastanede nasıl dikiş ipi olmaz diye tepki gösterdim. Ardından Ereğli devlet hastanesine giderek ayağıma 10 dikiş atıldı. Ben gereken her yere başvurdum yasal hakkımı arayacağım dedi.

Sanayi Sitesinde esnaflık yapan Muharrem Erdinç ise, Geçtiğimiz pazartesi günü sanayi içinde bir yere yetişmek için koşarken yere düştüm. Elim ve ayağım parçalandı. Alaplı Devlet hastanesi acil bölümüne gittim. Doktor bana ayağındaki yaraya dikiş atılması gerektiğini söyledi. Ancak dikişi ipi olmadığı için Ereğli devlet hastanesine sevk edeceğini belirtti. Ben de o sinirle Ereğli'deki bir özel hastaneye giderek ayağıma dikiş attırdım. Koca devlet hastanesinde dikiş ipi olmaması gerçekten çok utanç verici bir durum dedi.

Alaplı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr Fuat Gündoğdu ise, Hastanemizde öyle bir olayın olması söz konusu olamaz.  Tendon kesiği varsa Ereğli'ye sevk ediyoruz. Ancak küçük yaralanmalar için her hangi bir sevk yapmıyoruz. Hastanemizde dikiş ipi vardır diye konuştu.