Zonguldak'ın üçüncü büyük hastanesi konumundaki Çaycuma Devlet Hastanesi uzman hekimlerin açığının giderilmesini bekliyor.
Kurulduğu günden itibaren hızla büyüyen ve Zonguldak bölgesinin üçüncü büyük hastanesi durumuna gelen Çaycuma Devlet Hastanesi'nde son dönemlerde fiziki mekan anlamında yapılan yatırımlarla daha da büyüyor.  Toplam 9 bin 808 metre karelik hizmet servis alanına ve 130 yatak kapasitesine sahip bir sağlık kompleksi olarak hizmet veren hastanenin, yapımına başlanacak olan ek binanın tamamlanması ile toplamda 20 bin metrekarelik kapalı alana ve 200 yatak kapasitesine sahip olması planlanıyor. Acil servis, evde bakım birimi, diyaliz ünitesi, ağız ve diş sağlığı ünitesi, patoloji laboratuarı, koroner, dâhiliye, cerrahi yoğun bakım üniteleri gibi özellikli birimleri de içinde barındıran hastanede, 21 uzman, 5 pratisyen hekim ve toplam 151 sağlık hizmetleri sınıfı personeli ile etkin, aktif, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti veriliyor.
Çağdaş, kaliteli ve yenilikçi sağlık hizmeti anlayışı ile hizmette bölgenin en büyük hastanesi olma yolunda hızla ilerleyen Çaycuma Devlet Hastanesi'nde uzman hekim açıklarının da giderilmesi bekleniyor. Siyasetçilerin de araya girmesini isteyen hasta yakınları, hastane ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerin girişimleri ile Acil serviste görev yapan pratisyen hekim, enfeksiyon hastalıkları, cildiye, fizik tedavi, kulak, burun boğaz hastalıkları gibi uzmanlık branşlarda hekim açıklarının giderilmesini istiyor.