İLK HABER: Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde kadın doğum servisinde çalışacak uzman olmadığından dolayı, polikilinik hizmetlerinin verilemediği gibi doğum hastasının kabul edilmediği öğrenildi. Gelen hastaların ilçedeki özel hastanelere sevk edildiği öne sürüldü.

Edindiğimiz bilgilere göre; Devlet Hastanesi'ndeki kadın doğum uzmanlarının tümü de şu anda değişik sebeplerden dolayı görevde bulunmuyor. Hastane yönetimi bu nedenle Zonguldak'tan kadın doğum  uzmanı isteyince, bir tanesi Zonguldak ve diğeri de Alaplı olmak üzere iki tane kadın doğum uzmanı görevlendirilmişti. Ancak bu uzmanlar da gelmeyince hastanede büyük kriz yaşandı. Şu anda özel hastanelere sevk yoluyla başlatılan geçici çözüm uygulaması devam ediyor.

SON HABER: Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muharrem Erdem krizin saat 12.00 itibariyle sona erdiğini bildirdi.

Erdem, son çıkan kararname ile kadın doğum uzmanlarından üç kişinin muayenehaneleri tercih ederek görevlerinden ayrılmaları sonucunda birkaç saatlik bir krizin yaşandığı bilgisini verdi.

Buna göre;  Caviden Özel'in istifa ederek ayrılırken, Ufuk Özşeker ile Levent Kansız ise  emekliliklerini istediler. Bu gelişmeler üzerine hastanedeki tek kadın doğum uzmanı olan Hilal Karahan'ın dışında iki doktorun hemen işbaşı yaptırıldığı açıklandı.

Op. Dr. Muharrem Erdem'in verdiği bilgiye göre, geçici olarak atanan Serkan Kumbasar ile Cihan Mutas'ın işbaşı yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde de kadrolarının geleceğini belirtirken "Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde sorun olmaz, sorun çözülür. Hizmetlerimiz eksiksiz devam etmektedir" dedi.