Kdz. Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde alınan tedbirleri arttırdı.

Alınan bilgiye göre, ilçe genelindeki pozitif vaka sayısındaki artışa paralel, salgına bağlı yataklı tedavi hastasında da sayı her geçen gün artıyor. 

Bu doğrultuda durum değerlendirmesinde bulunan yetkililer, hastanede bazı acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılmaması yönünde karar aldı. Poliklinik hizmetlerinin devam ettiği hastanede, yatışı gerekli hastaların ise servislere yatışlarının da yapılabileceği öğrenildi. Öte yandan kovid servisi sayısı da arttırıldı.
 

AŞILAMA UYARISI!

Diğer yandan, ülke genelinde salgında artış görülen İller arasında ilk sıraya yerleşen Zonguldak’ta, aşılamanın önemi bir kez daha vurgulandı.

Yetkililer, hastanelerde aşı sıkıntısı yaşanmadığını, vatandaşların randevularını alarak mutlaka 2 doz aşılarını yaptırmaları belirtirken, “özellikle kapalı alanlarda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına da uymaya devam edilmesi gerektiğini hatırlatıyorlar.