Kdz. Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki vaka artışı, ilçe genelinde yüksek riskli bölgelerin sayısını arttırıyor, hastanelerdeki yoğunluk ise dikkat çekiyor.
İlçedeki hastanelerde 150’nin üzerinde Kovid-19 tanılı hasta tedavi altında bulunuyor.
Ereğli Devlet Hastanesindeki Kovid-19 servislerinde 80 civarında hasta tedavi altında tutulurken, 30 hasta ise yoğun bakım ünitesinde yatıyor.
İlçedeki Özel Echomar Hastanesindeki Kovid-19 tanılı hastalardan 14’ü Kovid-19 özel bölümünde tutulurken, 7 hastanın tedavisi ise yoğun bakımda sürüyor.
Ereğli Anadolu Hastanesinde de Kovid-servisinde 13 hasta yatıyor. Aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde ise 8 hasta bulunuyor.


VAKALAR YÜKSEK TEDBİRLER ZAYIF
Ülke genelinde birçok bölgede Covid-19 vakaları düşüşe geçerken Zonguldak İl genelinin ise vaka artışlarında birinci sıraya yükselmesi dikkat çekiyor.
Günlük Covid-19 Pozitif vakaları 180’li seviyelere ulaşan Karadeniz Ereğli’de, hastanelerdeki yoğunlukla birlikte okullarda ‘karantinadeki sınıf’ sayısındaki artışlar, durumunun vahametini ortaya koyuyor.
 

KAPALI ALANLARDA MASKE!
Başta Sağlık Bakanı Fahrettin koca olmak üzere yetkililer; Covid-19’a karşı en önemli mücadelenin aşılanma olduğuna dikkat çekerken, özellikle kapalı mekanlarda kalabalık ortamların fazlaca bir araya gelmemesi, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet etmeleri uyarılarını da güncelliyorlar.