Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nin çocuk servisi ve acildeki çocuk bölümünün tüm duvarları renklendi. Hastanenin baş hekimliği ve müdürlüğü; çocuk servislerinin salonlarını çocukların ilgisini çekecek resimlerle süsleme kararı alınca, Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne bu projenin gerçekleştirilmesi için öneri götürdü. Güzel Sanatlar Lisesi’nin de bu öneriyi olumlu bulması ve öğretmen ve öğrencilerini görevlendirilmesi üzerine başlayan çalışmalar da son aşamaya gelindi.

Resim Öğretmeni Sevinç Yıldız Tanan ve 21 öğrenci hastanenin çocuk servisindeki salonun tüm duvarlarını ve ara bölmelerini hazırladıkları çizimlerle renkli bir dünya yaratırken, ayrıca acildeki çocuk bölümünü de unutmadılar ve bu alanda da duvarlara çeşitli çizgi roman kahramanlarının resimlerini yaptılar.



Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Başhekim Op. Dr. Muharrem Erdem çalışmalarla ilgili olarak gazetemiz muhabirine “Sosyal Sorumluluk çerçevesinde Güzel Sanatlar Lisesi ile beraber ortak bir çalışma yaptık. Çocuklarımızın hastane ortamından ziyade kendisini ev ortamında hissetmeleri ve hastane fobisi oluşmaması için güzel bir çalışma oldu. Burası acilin çocuk bölümü ile beraber yukarıda çocuk polikliniğinin bekleme salonlarının da böyle güzel dekoratif bir şekilde resimlendirildi. Ayrıca önümüzdeki dönemde çocuk servisimize de çocuklarımızın yattığı servislerimizde de bunlar yapılacak. Bu arada ben Milli Eğitim’in başta müdür olmak üzere Okul Müdürü Hüseyin Bey ve Yıldız Hocamız ve güzel öğrencilerimize hepsine teşekkür ediyorum. Emekleri çok güzel oldu ve örnek bir çalışma oldu” sözleriyle açıklamada bulundu.



Erdem, projeye katılan öğretmen ve öğrencilere okulun mezuniyet töreninde hastane yönetimi olarak katılım belgesi verdiklerini ve böylelikle hizmetlerinin unutulmayacağını da belirtti.




Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Sevinç Yıldız Tanan da, öğrencilerle birlikte çalışıyor.

Tanan görüşlerini şöyle ifade etti: 

“Bugün 11 gün oldu başlayalı. 11 gündür çalışıyoruz burada. Okul bitti ama biz hala çalışıyoruz. Daha bayağı çok işimiz var. Birçok hastaneye de örnek oldu çok çağdaş bir düşünce. Düşünen Muharrem Bey ile İsmail Bey’i tebrik ediyorum. Bunun gibi daha teklifler gelirse gider yaparız değerlendiririz. İşimiz boyamak, resim yapmak.”