Balı Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz, Ukrayna Bölgesindeki bazı laboratuvarlardan salındığı iddia edilen arıların, kestane ağaç ve fidanlarını yediğini iddia etti.

*

Şifa kaynağı kestane balı tehlikede. Batı Karadeniz Bölgesinin bu en önemli balının bal üreten arılar tarafından yol edildiğine dair bir iddia akla da mantığa da ters ve çok saçma geliyor değil mi?

İddianın sahibi Kdz. Ereğli’nin Kandilli istikameti yönündeki Balı Mahallesi’nin muhtarı Hüseyin Yılmaz. Muhtar Yılmaz, “bal arısı” ifadesiyle kestane ağaçlarının düşman olarak gösterdiği arının kestaneleri ve fidanlarını yediğini ifade ederken, “yok olup gidecek” dedi.

11 Mayıs 2022 günü kendisinin çektiği ve üzerinde konuştuğu videoda Hüseyin Yılmaz şöyle konuştu.

“Kestanelerin durumunu göstermek için çektim bu videoyu. Kestane ağaçları vahim, bal arısı denen bir illet çıktı 3-4 yıldır bütün kestaneleri sardı.

Devletin yetkililerinin bu işten haberdar olmamaları mümkün değil maalesef. Batı Karadeniz Bölgesinde kestane yemişi de olmayacak, kestane balı da olmayacak, vahim bir durum.

Lütfen yetkilileri rica ediyoruz bu soruna bir an önce eğilmeleri için, gerçi geç kalınmış bir sorun ama gene de mücadele etmek şart.

Bizim biliyorsunuz kestane balımız, kestane yemişimiz değerli Batı Karadeniz’in maalesef yok olup gidecek.”