2012 yılı programı içerisinde yoğun bir çalışma temposunun içine giren Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, belediye sınırlarına yeni katılan mahallelerin kent yaşamına adaptasyonu konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarda önemli mesafeler aldı.

* Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hamzafakıhlı'dan Kıyıcak'a, tüm yeni mahallelerde su ve kanalizasyon hatlarının kısa bir zaman içinde yapılıp eskilerinin değiştirilerek, altyapıdaki eksikliklerin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Karadeniz Ereğli'yi altyapı konusunda ve bir bütün olarak çağdaş noktaya getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Kdz.Ereğli Belediyesi, kente yeni katılan mahallelerdeki çalışmalarını 2012 yılı genelinde sürdürdü.  Su,  kanalizasyon, yağmurlama gibi temel altyapı çalışmalarının nerdeyse yıl içinde ve her gün sürdürüldüğü Karadeniz Ereğli'de, daha birkaç ay öncesinde köy yaşamının hüküm sürdüğü mahallelerde önemli çalışmalar gerçekleştirildi.
20 BİN 200 METRE SU HATTI YAPILDI
Bu yöndeki temel altyapı hizmetlerinin bir değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk olarak su hatları ile ilgili çalışmaları özetledi.  Posbıyık, Hamzafakıhlı Mahallesi'nde toplam 6 bin 350 metre içme ve kullanma suyu şebeke hattı yapıldığını belirttiği açıklamasında, Dağlar Mahallesi'nde de bu rakamın toplamda 3 bin 650 metreyi bulduğunu söyledi.  Posbıyık, Bölücek Mahallesi'nde 7 bin700, Kıyıcak Mahallesi'nde de 2 bin 500 metrelik içme ve kullanma suyu şebeke hattı yapıldığını hatırlattığı açıklamasında; Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından belediyemize yeni katılan mahallelerde toplam 20 bin 200 metre yeni içme ve kullanma suyu şebeke hattının yapımı gerçekleştirildi dedi.

100 BİN METREKÜP TASARRUF SAĞLANDI
Posbıyık, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: Halkın kesintisiz ve daha sağlıklı su kullanımı ile şebekedeki kayıp kaçak oranını en aza indirmek amacıyla ilçemizde bulunan eskimiş su hatlarının değişimleri de yapılıyor. İlçemizde, aralarında Sarıkokmaz Mahallesi İhsan Likoğlu Sokak ile İsmail Mazlumcu Sokak, Sarıkokmaz Mahallesi Sefa Cami Altı Devrek Yol Ayrımı, Kepez Mahallesi Çetin Emeç Caddesi Kaynarca Terfi İstayonu ile Belen Sanayi Karşısı, Sarıkokmaz Mahallesi İhsan Likoğlu Sokak, Sarıkokmaz Mahallesi Okul Sokak, Müftü Mahallesi Muzaffer Uluşahin Sokak TED Koleji Yanı, Belen Sanayi Sitesi Altı, Murtaza Mahallesi Halit Hoca Sokak, Murtaza Mahallesi Dış Çeşme Sokak, Doruk Hidroforu ile Doruk Merkez Arası, Süleymanlar Mahallesi Kadri Yılmaz Lisesi Önü, Murtaza Mahallesi Hacı Osman Caddesi, Uzunmehmet Mahallesi Okkalı Sokak, Çarşı içi Japon Pazarı önü, Elmatepe Mahallesi İnallı Sokak, Çarşı içi yumurtacılar pazarı, Bağlık Mahallesi Doğa Kent Sitesi, Süleymanlar Mahallesi Çavdarlı Sokak, Kavaklık Mahallesi Ulus Sokak, Çarşı içi pazaryeri girişi, Kavaklık Mahallesi Çayır Sokak Beton Yol ve şehrin bazı muhtelif mahalle ve sokaklarında çeşitli çap ve boylarda içme ve kullanma suyu hatlarını yenileme çalışması yapılmıştır. Bu çalışmalarımız yılsonuna kadar da devam edecektir.
100 BİN METREKÜP TASARRUF
Müdürlüğümüz tarafından ilçemizde muhtelif mahalle ve sokaklarında eskimiş içme ve kullanma suyu hatlarının değişimi çalışmaları kapsamında da10 bin 25 metre şebeke hattı değiştirilmiştir. Bu çalışmalarla birlikte toplam 30 bin 225 metre içme ve kullanma suyu hattının değişimi gerçekleştirilmiştir. Yenilenen bu hatlar sayesinde 2012 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre su üretimimizde yaklaşık olarak 100 bin metreküpe yakın tasarruf sağlanmıştır dedi.

YENİ KANALİZASYON HATTI YAPILDI
Yeni mahallerdeki su hattı yenileme çalışmalarını bu cümlelerle özetleyen Posbıyık, aynı mahallelerde gerçekleştirilen kanalizasyon çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler sundu. Posbıyık; Kıyıcak Mahallesi'nde 2 bin 612, Bölücek Mahallesi'nde 3 bin 661, Hamzafakıhlı Mahallesi'nde bin 660, Göktepe Mahallesi Merkez Sokak'ta bin 700 metrelik kanalizasyon hattı çalışması yapıldığını kaydetti. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından belediyemize yeni katılan mahallelerde toplam 13 bin 333 metre yeni kanalizasyon şebeke hattı yapıldığını belirten Posbıyık yine Hamzafakıhlı Mahallesi'nde 3 bin700 metrelik kanalizasyon hattı çalışmasının devam ettiği bilgisini verdi. Daha sağlıklı ve temiz bir çevre ile kanalizasyon şebeke hatlarındaki kaçakları en aza indirmek amacıyla ilçemizde bulunan eskimiş kanalizasyon hatlarının değişimlerinin de yapıldığını ifade eden Başkan Posbıyık, ilçemizin muhtelif mahalle ve sokaklarında çeşitli çap ve boylarda yaklaşık 3 bin metrelik eskiyen kanalizasyon hattının yenilenmesi çalışmasının tamamlandığını, hat yenileme çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Başkan Posbıyık toplam 16 bin 333 metre kanalizasyon şebeke hattı yapılan ve değiştirilen bu mahallelerde,  yenilenen hatlar sayesinde kaçakların önüne geçildiğini vurguladı.

YAĞMUR SUYU KANAL HATTI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kente yeni katılan mahallelerde gerçekleştirilen su ve kanalizasyon hatları ile ilgili çalışmalarda gelinen son noktayı bu cümlelerle değerlendiren Posbıyık,  ilçemizin muhtelif mahalle ve sokaklarında yağmur suyu kanal hattı çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak Kırmacı Mahallesi Belediye Lojmanları üzerinde 161, Kırmacı Mahallesi Erinç Özdamar Sokak Çınar Bakkal üzerinde 238, Kışla Mahallesi Potbaşı Sokak'ta 120, Bağlık Mahallesi Hatip Sokak girişinde 175, Orhanlar Mahallesi Bozhane Hamamı Arkası Sokak'ta 91, Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi ile Jet Yol Ayrımı arasında 273, Süleymanlar Mahallesi Ali Aydos Sokak'ta 350, Kepez Kayalık Sokak'ta 200 metre uzunluğunda yağmur suyu ve kanal hattı çalışmasının yapıldığını bildirdi.

ÇALIŞMA YAPILAN YERLER

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi 48'ler Kavşağı,Bağlık Mahallesi Nimet Hoca Sokak, Bağlık Mahallesi Belediye Lojmanları İçi Otopark, Orhanlar Mahallesi Kanarya Sokak, Bağlık Mahallesi Eser Sokak, Müftü Mahallesi Katlı Otopark Civarı, Kışla Mahallesi Öcallar Sokak, Bağlık Mahallesi Orhan Oğuz İlkokulu Civarı, Kepez Mahallesi Kayalık Sokak'ta olmak üzere yaklaşık olarak toplam 2 bin 600 metre uzunluğunda yağmur suyu kanal hattı yapılacak. Bu çalışmalar da tamamlandığında 2012 yılı içerisinde toplam 4 bin 8 metrelik yağmur suyu kanal hattı yapılmış ve değiştirilmiş olacak.