Hattat Holding bünyesindeki Hattat Tarım A.Ş. Çerkezköy’de Valtra, Massey Ferguson, Ferrari ve “Hattat” marka traktörlerin üretim tesislerinin kapılarını çiftçilere açmaya devam ediyor.

Bölgedeki çiftçiler tarafından sık sık ziyaret edilen Hattat Tarım fabrikaları çiftçilerden büyük beğeni topladı. Adapazarı Bağlıca Köyü’nden geziye katılan çiftçi Yasin Özten, gezi sonrasında düşüncelerini “Hattat Tarım ile tanışmam kullanmakta olduğum Universal traktör sayesinde oldu. Hattat Tarım tesislerini, traktörlerin ve muhtelif parçaların üretildiği fabrikaları gezdikten sonra Hattat Tarım’a olan güvenim iki kat daha arttı” şeklinde ifade etti.

Geziye Adapazarı Goncalı Köyü’nden katılan İsmet Gönül ise, daha önce başka marka traktörlerin fabrikalarını gezme fırsatı bulduğunu ancak, Hattat Tarım fabrikalarının diğerlerinden daha çok gelişmiş olduğunu belirtti. Adapazarı Mülkşeyhsuvar Köyü’nden Şenol Aydın’da, geziden önce Valtra ve Hattat marka traktörlerin yurt dışından ithal edildiklerini düşündüğünü belirterek, “Gezi esnasında, şu an kullandığım Fiat 70-66 traktörümün hidrolik liftinin, direksiyonunun ve muhtelif parçalarının bu tesislerde üretildiğini görünce çok şaşırdım. Hattat Tarım, layık olduğu yere en kısa zamanda ulaşacağına eminim” dedi.

 

Hattat Tarım tesislerinin Türkiye ekonomisine ve Türk sanayisine katma değer sağlayacak kapasitede olduğunu belirten, Adapazarı Çınaraltı Köyü’nden İslam Ay, “Kendi ilimizde böyle tesislerin olması bizler için ve bölge halkı için büyük bir kazançtır” derken gezi sonrasında Hattat traktörlerinden almayı ciddi şekilde düşündüğünü ifade etti.