Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makineleri A.Ş. Bartın merkezde ve Bartın’a bağlı çeşitli köylerde çiftçiler ile buluştu. Bartın Oto Plaza tarafından bayilik çalışmaları sürdürülen “Hattat” ve “Valtra” marka traktörleri, Bartın merkezin yanı sıra Epçiler, Kayadibi ve Ulus’a bağlı Abdipaşa köylerinde demo traktörler ile çiftçilere deneme sürüşü imkânı sağlandı.

Hattat Holding’den Önder Gazetesi’ne gönderilen basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Yüzde yüz Türk üretimi olan “Hattat” traktörlerinin tamamen Türk çiftçilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmasının büyük bir avantaj sağladığını belirten Bartınlı çiftçiler, deneme sürüşlerinin ardından diğer marka traktörlerde karşılaştıkları zorluklar ile “Hattat” marka traktörlerde karşılaşmadıklarını belirttiler. Ulus’a bağlı Abdipaşa Köyü’nde çiftçilikle uğraşan ve “Hattat” marka demo traktörlerin deneme sürüşüne katılan bayan çiftçi Ayşe Gülenç, “Hattat” traktörlerinden çok memnun kaldığını ve bu traktörlerin çiftçilere birçok çalışmasında büyük rahatlık ve kolaylık sağlayacağını belirtti. Ayşe Gülenç, deneme sürüşünü gerçekleştirdiği “ Hattat” marka traktörden hemen satın aldığını belirterek, bir bayan olarak diğer traktörleri ile tarladaki çalışmaları esnasında büyük zorluk yaşadığını ancak “Hattat” marka traktörlerde hiçbir zorlukla karşılaşmadığını söyledi. “Hattat” marka traktör sayesinde daha önce başka marka traktörler ile tüm gününü alan bir işin bundan böyle birkaç saat içerisinde gerçekleştirebileceğini söyleyen Gülenç, “ bu traktörleri bence Bartın da tarım ile uğraşan tüm çiftçilerin görmesi gerekiyor. Bu çevrede büyük arazilerden daha çok daha küçük arazilerde üretim yapmaya çalışıyoruz ve bu durumda traktörlerin bize zorluk çıkardığı durumlarla karşılaşabiliyoruz. “ Hattat” marka traktörlerde ise arazinin çok büyük olmasına gerek yok, küçük alanlarda da çalışma yapılabiliyor. “ dedi.

Abdipaşa, Epçiler ve Kayadibi köylerinin yanı sıra Bartın Merkezde de Bartın halkının tanıtımına sunulan “Hattat” ve Valtra marka traktörler, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.