Yaz sezonunun gelmesi ile düğün konvoylarının yarattığı gürültü kirliliğinin önüne bir türlü geçilemezken özellikle kamyonet ve otobüslerde yasak olmasına rağmen havalı korna kullanımı büyük tepki çekiyor. Konu ile ilgili olarak Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünün biran önce devreye girip havalı korna uygulaması yapması beklenirken duyarlı vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle gazetemiz muhabirine aktarıyor: Düğün konvoyları zaten aldı başını gidiyor bunun haricinde çarşının göbeğinde kamyonet ve otobüslerin havalı korna kullanması gürültü kirliliğine neden oluyor.
Çarşının göbeğinde buna kimse dur diyemiyorsa siz düşünün diğer bölgelerde vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı. Kimisi işten geliyor kimisinin evinde hastası var kimisi ses çekmiyor ama hem düğün konvoyları olsun hem de normal araçların havalı kornaları gelişi güzel çalması vatandaşı delirtiyor.
Zaman zaman tartışmalarda yaşanıyor. Emniyetin bu konuda biran önce bir çalışma yapmasını ve bu sıkıntıyı dikkate almasını istiyoruz" dediler.