Kdz. Ereğli’nin hava kalitesi, yaklaşık 3 ay sonra kurulacak olan ölçüm istasyonu ile ölçülecek.
Kdz. Ereğli Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, Çevre ve Or-man Bakanlığı tarafından olumlu karşılanan projenin ihalesinin bir süre önce tamamlan-dığını bildirdi. Hava kalitesinin aç ay sonra kurulacak olan ölçüm istasyonu ile ölçüleceğini belirten Okumuş, Kdz. Ereğli’nin sanayi şehri olduğunu hatırlattı.
İstasyon sayesinde partikül madde, karbon dioksit, kükürt oksitler, azot oksitler, ozon, uçucu organik bileşikler ölçümünün de yapılacağını aktaran Okumuş, şöyle dedi:
“Üç ayrı imalat sürecimiz var. Sözleşmemizi yaptık. Firmamız malzemelerin ithalatını gerçekleştiriyor. Bu cihazları işler hale getirmek için gerekli yazılımları yüklemesini, testini yapacak. Üç ay sonra hava kalitesi ölçüm istasyonumuz işler hale gelecek. Bu istasyonda altı parametreyi ölçebileceğiz. Partikül madde, karbon dioksit, kükürt oksitler, azot oksitler, ozon, uçucu organik bileşikler ölçümü bu tesiste yapılacak. Bir de meteorolojik sensorlarımız olacak. Çevre Bakanlığı olumlu karşıladı. Bize teknik anlamda yardımcı da oldular. Bir anlamda Kdz. Ereğli sanayi şehridir. Dolayısıyla biz halk sağlığına önem veren bir belediyeyiz.”