​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman yangınlarına karşı yapılan hazırlıkların tüm hızı ile sürdüğünü açıkladı. . 2017 yılı programını tamamlayan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün yeni yapılan 2 yangın havuzu ile birlikte yangın havuzu sayısını 38’e çıkardığının da belirtildiği açıklama şöyle:

 

“Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 Orman İşletme Müdürlüğünde Orman Genel Müdürlüğümüzün yatırım faaliyetlerine paralel olarak Orman Yangınları ile Mücadele çalışmalarında öncelikli olarak yoğun orman olan alanlarda çıkması muhtemel orman yangınlarında kullanılmak üzere su kaynağının bulunmadığı mevkilere yangın havuzu yapım çalışmaları devam ediyor.

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında başlanılan yangın havuzu yapım çalışmaları her geçen yıl yenileri eklenerek sürdürülüyor. Yangın havuzlarının su tutma kapasitesi yapılan mevkideki mevcut su kaynağı ve arazi yapısına bağlı olarak her biri için 800-1600 ton arasında değişiklik gösteriyor.

 

Helikopter yangın havuzları, yangına 3-4 dakikada müdahale edecek şekilde planlanarak yapılırken 2017 yılı içerisinde Karabük ve Dirgine Orman İşletme Müdürlüğümüzde 2 adet planlanan yeni yangın havuzlarında su tutulmaya başladı.

 

Yeni yapılan 2 adet yangın havuzu ile birlikte Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün yangın havuzu sayısı 38 adet ve 113.000 ton kapasiteye ulaşması amaçlanmaktadır.