Kdz. Ereğli'de önlenmesi için hiçbir mücadelenin yapılmadığı gürültü kirliliği sınır tanımadan devam ediyor.

Düğün konvoylarının curcunaya çevirdiği kentte, gürültüden iyice gerilen vatandaş ise tek rahatlama yolu olan küfre başvurarak gürültü çıkaranları lanetliyor.

Cenazeye bile saygısı olmayan araç konvoyları şehrin her noktasında ayrımsız korna çalma özgürlüğünü kullanabilirken, gürültüsüz bir ilçede yaşamak isteyenlerin özgürlüğü ise her gün ve her saat taciz üstüne taciz yiyor.

Kdz. Ereğli, gürültü cenneti olma yolunda hızla ilerliyor. Kentte gürültü ile mücadele konusunda etkili veya yetkililerin önleme ve müdahale etme konusunda ilgi yönlerini harekete geçirmemeleri ve yaz tatili ile birlikte izin rahatlığı içinde kalmaları, kentin her noktasında araç konvoylarının gürültü sınırlarını yıkıp geçtikleri özgürlük bayramlarıyla devamını sağlıyor.
Kdz. Ereğli gürültü kenti. Kdz. Ereğli'de düğün veya asker uğurlama törenlerinde, zaten hareket yeteneği sıfırlara düşmüş trafik hareketi tamamen tıkanıp bitiyor. Düğün konvoylarının yarattığı kirlilik o kadar ileri boyutlara varabiliyor ki, düğün araç konvoylarına sıra sıra tırlar ve kamyonlar eklenerek şehir turları atabiliyorlar.
Evinde dinlenme hakkı bulunan vatandaşa tecavüz eden ve gürültüsüz yaşam özgürlüğü çiğnenen bir toplum bir avuç gürültü kirliliği yaratanlara ezdirilirken, bu kirlilikten rahatsız olanların hakkını korumak isteyenler ise açık ifade ile deyim yerindeyse yan gelip yatıyor.
Oysa Kdz. Ereğli Kaymakamlığının her konvoy tarafından çiğnenen kararında, Elif otel ile Astsubay gazinosu arasında konvoylar korna çalabilme izni de var. Kdz. Ereğli gibi "Avrupa kenti" olduğunu öne sürülen kentte, o alanda bile korna çalabilme izninin tamamen kaldırılması ve gürültü tecavüzünde bıkıp usanan ve stres topuna dönenlerin korunması gereken haklarına saygı gösterilme beklentisi de aradan geçen aylar ve yıllara rağmen korunmuyor.
Kdz. Ereğli'de, gürültü kirliliği ile mücadelede gerek devlet kurumları ve gerekse de yerel yönetim işbirliği yaparak etkin bir denetim ve bilgilendirme yaparak huzurlu ve gürültüsüz bir kentte yaşamak isteyenlerin hakkını da gözetme sorumluluğunu hatırlaması bekleniyor.