Kendisi hakkında daha öncede bazı konularda algı yürütüldüğünü ifade eden Uysal, şöyle dedi: "Hayal edebileceğimizden çok daha fazlasını başardık. Ama birileri algı üretmek için yarışıyor. Bizler hizmet etmek için yarışırken algı üretmek için yarışan insanlar var. Göreve geldiğim 2014 yılında, benim için özellikle ‘hasta’ dediler. Arkasından ‘ayrılacak’ dediler. Sonra ‘ayıracağız’ dediler. 15 Temmuz’dan 3 ay önce başlayan dedikodu ile ‘ellerine kelepçe vurulup ta belediyeden öyle gidecek’ dediler. Sonra ‘görevden alacağız’ dediler. Kayyumlar atanmaya başladığında ‘kayyum atanacak’ dediler. En sonda da ‘istifa edecek’ dediler. O arkadaşların yaptıklarını biliyoruz. Bizde de Eyüp sabrı yoktur.”

 

MADENCİ EVİ PROJESİ

Uysal, özellikle bazı sivil toplum kuruluşları ile ilgili projelerinin olduğunu kaydederek şu sözlerle konuştu: “Hizmet ve gayret etmeye, projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Söz verdiğimiz bazı projeler vardı. Şehit ailelerine ilişkin proje yakında başlayacak. Engelli ve rehabilitasyonlarla ilgili, ihtiyacı olan için bir koordinasyon merkezi kuracağız. Bu merkezlere, sahildeki yerlerimizden bir tanesine alacağız. LÖSEV içinde bir bina yapmaya başlayacağız. Madenci şehitlerimiz bizden talepleri olduğunda geriye çevirmiyoruz. Kendilerine bir müjde vermek istiyorum. Madenci kardeşlerimize, ‘Madenci Evi’ altında faydalanabilecek bir proje yapacağız.” 

 

"ÜZÜLMEDİK DERSEK YALAN OLUR"

Uysal, bir önceki ay gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda, İller Bankası’ndan talep edilen kredinin kabul edilmediğini da anımsattı. Bu durumu yeniden gündeme getirerek Mevlana’nın bir sözünü hatırlatan Uysal, “4 tane projemiz için İller Bankası’ndan uzun vadeli kredi talebinde bulunmuştuk. Ancak, bu talebimiz yeterli sayıya ulaşamadığı için geçmedi. Üzülmedik dersek yalan olur. Hüzünlendik ama Mevlana’nın bir sözü ile teselli bulduk. ‘Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük bir başka bahar için sadece yaprak döktük.’ İnşallah, ilkbaharda bunlara muhakkak başlayacağız” diye konuştu.

 

ŞAMPİYONLAR, MECLİS’E GELDİLER

Büyük başarıya imza attı. Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda finalde rakibini uzatmalarda mağlup ederek kupanın sahibi olan Karadeniz Ereğli Belediyespor Genç Kızlar Futbol Takımı’na mükafat verileceği bildirildi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kazandıkları kupa ile Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı’na katılan takımın teknik heyeti ve futbolcuları tebrik etti. Uysal, başarının, bir sonraki Meclis Toplantısı’nda alınacak karar doğrultusunda ödüllendirileceğini belirterek şöyle dedi: “Dün gece yoldan gelen şampiyonlarımız, 114 takımın katıldığı turnuvada birinci olmayı başardılar. Bu çok zor bir işti. Öğrendiğime göre yedekleri bile yokmuş. Bir takım 11 kişi sahaya çıkıyor ve şampiyon oluyor kendilerini kutluyorum. Bu kızlarımızı ödüllendireceğiz. Önümüzdeki ay Meclis’te bunu konuşacağız. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum"