Alaplı Su Birliği Başkanı Ahmet Akgül, Ziraat Odası toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Ereğli'ye bağlı 12 köy'ün birliğe üye olduğunu söyledi.

44 Bin 300 olan Alaplı nüfusunun Ereğli'den 12 köyün katılımıyla 52 binlere çıktığını ifade eden Akgül, şöyle konuştu:




"Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yaptığımız Alaplı Su Birliğini yeniden harekete geçirdik. Gümeli Beldesi Hasan Bal mevkisinde İlçemizin içme su ihtiyacını sağlayacak olan baraj inşaatı devam ediyor. 8 Ağustos 2018 yılında tamamlanacak olan baraj bittikten sonra köylere içme su iç tesisatı yani isale hattı yapımına başlanacak. Ancak burada bir sıkıntı vardı. Köylere iç tesisatın yapılabilmesi için Alaplı'nın nüfusu yetmiyordu. Burada AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu devreye girerek Devlet Su İşleri Bakanlığı ile görüşmeler yaptı.Görüşmeler neticesinde, 44 Bin 300 olan Alaplı nüfusunun 50 bine çıkması durumunda isale hattı Devlet Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacağı bildirildi. Bizde birlik olarak Alaplı'ya yakın 12 köyümüzü birliğimize davet ettik.Bu 12 köy birliğimize üye olmasının ardından nüfusumuz 52 binlere kadar ulaştı. Bugünde 12 muhtarımızla bir araya gelerek üyelik sözleşmesi imzaladık.Alaplı ve Ereğli'ye bağlı 12 köyümüze Gümeli barajından içme suyu verilecektir.Ben burada büyük emekleri olan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'na teşekkür ediyorum."



ÇATUROĞLU’NUN BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ise, 21 hayalin gerçek olduğunu belirterek, "Ereğli'nin Alaplı'ya yakın köylerinin Gümeli Beldesinde devam eden baraj inşaatının içme suyundan yararlanması için 12 köyümüzü birliğimize davet ederek üye yaptık. Böylece 21 yıllık hayalimiz gerçek oldu. Ereğli ve Alaplı'da devam eden baraj inşaatları tamamlandıktan sonra 2 ilçemizde içme su sorunu kalmayacak. Alaplı'da baraj inşaatı tamamlandıktan sonra isale hattı çalışmaları başlayacak. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu İlçe Başkanlığı yaptığı dönemden bu güne kadar baraj için büyük uğraşlar vermiştir. Baraj inşaatını bu hale gelmesinde onun büyük emekleri vardı.Kendisine çok teşekkür ediyorum." dedi.