Genelkurmay Başkanlığının 17 Nisan 2018 tarihli kararı, 18 Nisan’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, 25 Nisan’da da Kuzey Saha Komutanlığından aynı gün Karadeniz Bölge Komutanlığına ulaşıp, hemen Kdz. Ereğli Tapu Sicil Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına bildirildi.

Milletvekili Çaturoğlu ile eski ilçe Başkanı Çakır, CHP İlçe Başkanı Ocakçı’nın Mart ayında gündeme taşıdığı “Askeri Güvenlik Bölgesi Oluyor” iddiasını yalanlamışlardı.

 

 

Kdz. Ereğli’nin sosyo-ekonomik geleceği açısından “bacasız fabrika” olarak gösterilen Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ni devriyle ilgili süreçte sona gelindi ve Ereğli bir kez daha elindeki değeri kaybetmekle karşı karşıya kaldı.

AK Parti’nin eski Milletvekillerinden Ercan Candan döneminde başlayan girişim, başta Kdz. Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel’in ve kamuoyunun ısrarlı takibi ile gündemde yerini almıştır. 2015 seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından verilen müjde ile bu alan Bülent Ecevit Üniversitesine devir edildi. Bu devir işleminin ardından eski SSK ve Devlet Hastanelerine ait tüm binalar  alel acele yıkılıp, bu yıkık binaların önünde yıkımı sağlayan yöneticiler hatıra fotoğrafı çektirdi.  Binalar yıkılınca ise  Karadeniz Bölge Komutanlığı bu alanı “Askeri Güvenlik Bölgesi” kapsamı içine alınması için harekete geçti. Askeriyenin bu girişimini kamuoyuna ilk kez CHP Kdz. Ereğli  ilçe Başkanı Sertan Ocakçı duyurdu. Ocakçı’nın bu açıklamalarının ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, bu alanın Askeri Güvenlik Bölgesi kapsamına alınmadığını ve önümüzdeki yıl inşaatların başlayacağını açıklamışlardı.




VE… ASKERİ GÜVENLİK BÖLGESİNE ALINDIĞINA DAİR  KARAR…

Kdz. Ereğli Tapu Sicil Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına gönderilen 25 Nisan 2018 tarihli kararı gönderen Kdz. Ereğli Bölge Komutanlığın.

Yazının “İlgi” bölümünde;

Genel Kurmay Başkanlığının 17 Nisan 2018,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 18 Nisan 2018,

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nın 25 Nisan 2018 tarihli yazılarında:

1-      Zonguldak ile Kdz. Ereğli ilçesinde Karadeniz Bölge Komutanlığının sorumluluk sahasında ilgi (a) kanun kapsamında tesis edilmiş olan “Askeri Güvenlik Bölgesi”nde revizyon yapıldığı ilgi (b) ye atfen ilgi ‘(c ve ç) ile bildirilmiştir.

2-      Yapılan revizyon sonucu “Askeri Güvenlik Bölgesi” sınırları dışına çıkarılan parsellere ilişkin liste EK-A’da, “Askeri Güvenlik Bölgesi” sınırları içerisine alınan parsellere ilişkin liste EK-B’de, Askeri Güvenlik Bölgesi sınırlarını gösterir 1/25000 ölçekli harita EK-C’dedir.

Karedeniz Bölge Komutanlığının bu yazısının devamında da, Tapu Sicil Müdürlüğü ve Belediyeden şerhleri kaldırılan ve konulanların resmiyette gerçekleştirilmesi isteniyor.



SONUÇ:

Tersaneler bölgesindeki sıkıntılar nedeniyle işsiz kalan 7 bin kişi gurbet ellere göç edip giderken, ilçenin hızla geriye düşmesinin bir parça da önüne geçecek eski Devlet Hastanesinin bulunduğu bu alanın BEÜ’ye devrinin ardından bu bölgede yapılacak fakülte ve fakülteler ile canlanacağı hayali de suya düştü. Ereğli bir kez daha kaybetti.


Haber: Eyüp BEKTAŞ


OCAKÇI’NIN AÇIKLAMASI:


www.ereglionder.com.tr/guncel/eski-hastane-alani-askeriyenin-olmus-h76867.html


FATİH ÇAKIR’IN AÇIKLAMASI:



www.ereglionder.com.tr/guncel/ocakci-terse-mi-yatirildi-h76893.html


FARUK ÇATUROĞLU’NUN AÇIKLAMASI:




www.ereglionder.com.tr/guncel/dogru-bilgi-vermeye-davet-ediyorum-h76873.html