Zonguldak Kent Konseyi'nde aktif olarak çalışan 3 başarılı kadın; Berran Aydan, Zeynep Yüksel Ünal ve Melahat Çöğendez. Aynı zamanda çok iyi arkadaşlar ve çok iyi anlaşıyorlar.
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Berran Aydan, Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı Melahat Çöğendez, Zonguldak'ta sivil toplum örgütlerinde kadınların ne kadar başarılı olduklarını gözler önüne seriyorlar. Sürekli onları çevre eylemlerinde ve kadına yönelik çalışmalarda en ön saflarda görüyoruz.
Melahat Çöğendez, Zonguldak'ın hala hak ettiği seviyeye geleceğinden ve yaşanabilir bir kent olacağından oldukça umutlu olduğunu belirtiyor. Çöğendez, "Biz devamlı kadın ve çevre sorunlarına değiniyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz.
Öbür dünyaya gittiğimizde, arkamızdan, 'rahmetliler çok mücadele verdiler, ama olmadı' diyecekler" diye espri yaptı. Oldukça neşeli ve hayat dolu olan Aydan, Ünal ve Çöğendez, eşlerini getirme-dikleri Türk Anneler Derneği Zongul-dak Şubesi'nin Deniz Kulübü'nde düzenlediği 25'inci kuruluş yıldönümü gecesinde, kadın kadına eğlenmenin tadını doyasıya çıkardılar.