Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, 2012 yılının ilk 4 ayını değerlendirerek, yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

KIŞ SERT GEÇTİ
Alan şöyle dedi: 2012 yılının ilk 4 ayını değerlendirdiğimiz zaman Kızılay Zonguldak Kan Bağış Merkezi olarak, geçen sene 2011 yılının ilk 4 ayında aldığımız kan bağışıyla aynı değerlerde gönüllü kan bağışı almışız. Tabi bunda havalarında çok etkisi oldu. Geçen sene 2011 yılının Ocak ve Şubat ayı havalar çok güzel seyretti. Mevsim normallerinin üstünde sıcaklar vardı. Bu sene mağlumunuz Ocak, Şubat ve Mart ayının ilk haftasına kadar çok yoğun, çetin kış koşulları bizimde gezici ekiplerimizi ve donasyonumuzu ister istemez etkiledi. Havaların ısınmasıyla beraber tekrar yüksek rakamlarla kan almaya başlayarak vatandaşın ihtiyacını karşılıyoruz.

REKOR KIRDIK
İlk 4 ay dediğimiz zaman, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde 15 Mart'ta yaptığımız, rektörlük tarafından, öğrenci kardeşlerimiz tarafından düzenlenen, eskiden her hangi bir sebeple yaşamını kaybeden öğretim görevlileri, öğrenciler kardeşlerimiz, çalışan personelimizin anısına yaptığımız gönüllü kan bağışı kampanyasında kapalı spor salonunda 705 ünite kan alarak bir günde Türkiye rekorunu kırmıştık. Geçtiğimiz günlerde Antep Büyük Şehir Belediyesi ve valiliğin ortak düzenlediği bir kampanyayla 2 bin ünite kan bir günde toplanarak bu rekor geliştirildi. Tabi bu bizi memnun etti. Rektörümüzle yaptığımız sohbetlerde en azından biz amacımıza ulaştık, genç kardeşlerimizin böyle bir olayı sahiplenmesi, kendilerinin bu projede başarılı olmaları ve Türkiye çapında ses getirmesi, akabininde de diğer illerimizden de buna reaksiyon olarak bunun tekrar geliştirilmesi bizim için anlamlı.

GENİŞ ÇAPLI ORGANİZASYON
Bizim amacımız, aldığımız gönüllü düzenli kan bağışlarını ihtiyaç sahibine, vatandaşlarımıza ulaştırarak, vatandaşlarımızın kan yönünden bir sıkıntı yaşamaması. Şuan önümüzde planladığımız inşallah Türkiye Taş Kömürü Kurumu ile ilgili yapacağımız büyük çaplı, geniş katılımlı bir organizasyon mevcut. Genel Müdürümüz Burhan Beyle ve Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile de görüşmelerimizi yaptık. Olumlu cevaplar aldık, inşallah Mayıs ayının son haftasında tüm müesseselerimizde geniş katılımlı işçilerimize yönelik güzel bir kampanya gerçekleştireceğiz.

TEŞEKKÜR ETTİ
Zonguldak ve Bartın olarak biz 15 hastanemizin ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Zonguldak ve Bartın'da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, özel işletmelerimiz, derneklerimiz, fabrikalarımız, okullarımız, üniversite de kampuslerimiz sağolsunlar çok destek veriyorlar. Sadece kan bağışındakilere teşekkür etmek istemiyorum, aynı zamanda kan bağışı organizasyonlarımızın idaresinde bizlere yol gösteren, destek olan tüm idarecilerimize, kan bağışçılarımız kadar onlarında en az emeği olduğunu düşünüyorum, hepsine teşekkür ediyorum.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak hep tekrarladığımız gibi vatandaşlarımızdan tek talebimiz sağlıklıyken 18 ile 65 yaş arası her hangi bir vatandaşımız 20 dakikalarını ayırarak kan merkezimize ya da gezici ekip organizasyonlarında uğrayarak, hem kendi sağlığına sağlık katmalarını hem de hayat kurtararak vatandaşlık görevini yerine getirmelerini diliyorum. Buradan da tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum, her türlü çalışmalarımızı vatandaşlarımızın duymasını yazılı ve görsel olarak sağlıyorsunuz. Buda bizim için çok önemli. Vatandaşlarımız ve kurum amirlerimiz bu tip organizasyonları sizler aracılığıyla gördükten sonra bizlere dönüş yapıyorlar ve ekip organizasyonu istiyorlar. Basına buradan teşekkür ediyorum. Kan bağışlayan vatandaşlarımıza hiçbir karşılık beklemeden gelip kanını ihtiyaç sahibiyle paylaşan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.