Doğan Haber Ajansı (DHA) Zonguldak Bölge Müdürü Ersin Ercan'ın, bir itfaiye erinin, 26 Kasım 2013 tarihinde Merkeze bağlı Terakki Mahallesi’ndeki yangından yaralı kurtardığı çocuğa suni teneffüs yaparken çektiği fotoğraf, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nca ilk kez düzenlenen “İtfaiye Basın Ödülleri” yarışmasının fotoğraf kategorisinde 1'inci oldu. Posta Gazetesi'nin 1'inci sayfasına “Hayat Öpücüğü” başlığı ile manşet olan fotoğraf, diğer gazetelerde de geniş yer almıştı. Yaptığı ilk müdahale ile 4 yaşındaki Emirhan Uçar'ın hayatta kalmasını sağlayan itfaiyeci Rasim Güneş de büyük takdir toplamıştı.

DHA'nın Bartın Muhabiri Ayhan Acar da, yine Posta Gazetesi’nde yer alan “Hayata Taşıdı” başlıklı fotoğrafı ile yarışmada 2'nci oldu.

Görev başında şehit olan itfaiyecilerin anılması, zor şartlarda çalışan basın mensuplarının ödüllendirilmesini amaçlayan yarışma, Türkiye'de ilk kez düzenlendi. Fotoğraf ve video kategorisinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise, Konya Rixos Otel'de düzenlenecek.

(Haber Merkezi)