İlçeye bağlı Çayırlı Köyü'nde 25 yıldır motorlu taşıtların yanı sıra bisiklet lastiklerini tamir ederek geçimini sağlayan Recep Yaman, yaptığı açıklamada, doğuştan fiziksel engelli olmasına rağmen hayata çalışarak bağlandığını söyledi.

TATİL YOK, ÇALIŞMAYA DEVAM

Kimseye yük olmamak için küçük yaşlardan itibaren yaşamını resmi ve dini bayramlar da dahil olmak üzere tatil yapmadan çalışarak geçirdiğini kaydeden Yaman şu ifadelere yer verdi: "Doğuştan özürlüyüm, eşim ve okula giden 3 çocuğum var. 1989 yılından bu tarafa lastik tamirciliği yapmaktayım. Bu mesleği bir lastikçinin yanında çalışan kardeşimden bakarak öğrendim. Daha sonra kendi işyerimi açarak mesleğimi burada yapmaya devam ettim. Yaptığım meslek üzerine de usta tanımam, kendimi o kadar iyi yetiştirdim diyebilirim. Günümüzde bakıyorum ki diplomalı gençler çok, okumuşlar ama 'iş yok' diyorlar. İş yok diye bir şey yok. Üretken ve çalışkan olacaksın, çalışmasını bileceksin. Anne ve baba parası yiyenler var. Anne ve babası çocuklara baktığı için çocukları çalışmıyor. Yapacak çok şeyler var. Gençlerimiz kendini yetiştirmeli. Okuyamadıysan, başaramadıysan üretmesini çalışmasını bileceksin"





"BEYNİMİZ SAĞLAM"

Yaman, engellilerin herşeyi devletten beklememesini anlatarak, "Engellilerimiz de üretken olsun, devlet ne zamana kadar bakacak, ne verecek, ne yapacak? diye düşünmemeli. Çalışıp ekmeğinizi kendiniz kazanmalısınız. Ben ayaklarımdan ve bedenimden engelliyim. Ayaklarımız ve bedenimiz tutmasa bile beynimiz sağlam, iş yapabiliyoruz" dedi.





ERDOĞAN'I ZİYARET ETMEK İSTİYOR

En büyük hayalinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmek olduğunu anlatan Yaman, "Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermemiştir. Allah ondan razı olsun, ona uzun ömürler versin" şeklinde konuştu.





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)