Kıyıcak Mahallesi'nde yol kenarında bir hayvanın yattığını gören vatandaşlar durumu Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bildirdi.

Ekipler yol kenarında boynuna dolanan tel nedeniyle aç ve susuz kalan ve oluşan ödem nedeniyle nefes almakta zorluk çeken 4 yaşındaki erkek köpeği müdürlük bünyesindeki Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne getirdi.





Veteriner Hekim Özgür Fahrettin Coşkun, yaptığı açıklamada, Nisan ayının son günü vatandaşlar tarafından yapılan ihbar üzerine bulunan hayvanı yaşama döndürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.




Boynuna dolanan telden dolayı kafasında ciddi bir ödem oluştuğunu anlatan Coşkun, "Buna bağlı olarak da çok ciddi solunum güçlüğü vardı. Dolaşım bozukluğundan dolayı da oldukça zayıftı, uyuz başlangıcıydı, aç ve susuz kalmıştı. Tedavisine başladık. İlk önce ödem giderildi sonra boynunun ve üst tarafındaki yaralar giderildi" dedi.

Hayvanın sağlığına kavuştuğunu insanlara olan güvenini de yeni yeni kazandığını belirten Coşkun önümüzdeki günlerde hayvanı sahiplendirmek istediklerini ifade etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)