Zonguldak'ta, bir kazada yaralanan ve ardından ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edilen Coşkun Bozkurt, korkunç kazanın öncesini ve sonrasını anlattı.

Kaza, yaklaşık 1.5 ay önce mey dana geldi. Kazada vücudunun birçok kemiği kırılan, mesanesi patlayan ve iç organları tahribat gören Coşkun Bozkurt, 1,5 ay sonra yeniden ayağa kalktı. Kendisine ilk müdahaleyi yapan Atatürk Devlet Hastanesi doktorlarından Okan Biçki'nin hayatını kurtardığını belirten Coşkun Bozkurt, "Kaza sonrası kemiklerim kırılmış, mesanem patlamış. Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmışım orada ilk müdahaleyi yapan Okan Bey, beni yeniden hayata döndürmüş. Allah razı olsun ondan. Yoksa yaşamıyor olacaktım" dedi.
Akrabası olan Feyyaz Bozkurt'un olay gecesi kaza yaptığını söylemesi üzerine Semih Öner isimli arkadaşıyla kaza yerine gittiklerini belirten Coşkun Bozkurt, çekicinin gelmesini ve aracın çekiciye yüklenmesini beklediklerini söyledi. Çekiciyi beklerken kaportacı Rafet Uzun'un uyarısı üzerine kazı sonrası demir yoluna saçılan taş ve parçaları temizlediklerini anlatan Bozkurt, "Çekici geldiği için aslında Öner'le biz dönecektik. O sırada Rafet bizi geri çağırdı. Yerlerdeki taş ve toprakları kenara alalım' dedi. Mobese ve güvenlik kameralarının bulunduğunu belirten Uzun'un 'trenin kaza yapmasına sebebiyet vermeyelim' sözü üzerine geri döndük. Taşları temizlemeye başladık." Coşkun Bozkurt, kaza anını şöyle anlattı: "Kaza anında çevre yoluna doğru kaçsam kurtulacaktım ama o anki durumda o psikolojide aklıma gelmedi. O an için kaçabileceğim en güzel yere en güzel şekilde kaçtım."
Semih Öner'in ayağının koptuğunu ifade eden Bozkurt, "Semih'in ayağı kurtarılabilirmiş ama zamanında ve yeterli müdahale olmadı. Ayağını kaybetti" diye yakındı. Yaşamasında en önemli dönüm noktalarından birinin hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edilmesi olduğunu belirten Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekten hava ambulansına ihtiyacımız vardı. Hava ambulansına bindirilirken çok acı çektim, canım yandı. Ankara'ya gittiğimiz bize geç bile kaldığımızı söylediler. Ama yinede yapılan müdahalelerin ardından kısa sürede iyileştim. Koltuk yardımıyla ayakta yürüyebiliyorum. Şu an takılan cihazlarla kemiklerin ve sinirlerin yeniden kaynaması sağlanıyor. Kemik ve sinirler kayandıkca da çok canım yanıyor. Gece gündüz, acıdan uyuyamıyorum."
Bozkurt, tekrar sağlığına kavuştuğunda kaza sonrasında destek veren ve yardımcı olan başta doktorlar olmak üzere tüm herkesi tek tek dolaşarak teşekkür edeceğini sözlerine ekledi.