Zonguldak'ta ilkleri yaşatan DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde "Kitap Toplama Kampanyası" başladı.
DemirPark, Zonguldak Rotary Kulübü ve Rotaract Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği kampanya, 28 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında sürecek.
Kitap kampanyasının ilk gününe, Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Meltem Gürbüz, Rotaract Kulüp Dönem Başkanı Dilek Yüksel, Rotary Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve Demir Grup Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir ile DemirPark Müşteri İlişkileri Sorumlusu Şirin Fırat katıldı.
Kampanyanın ilk kitaplarını DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Güvenlik Amiri Ufuk Akay getirdi.
Kampanya ile ilgili olarak Rotary Kulübü Başkanı Melten Gürbüz, şunları söyledi;
"Çok önemli bir projeye imza attık. Rotary Kulübü, Rataract Kulübü ve DemirPark olarak kitap toplama kampanyası başlattık. İki ilköğretim okulu ve Çaycuma Cezaevi'ne bu kitapları hediye edeceğiz. Okunan, artık okunmayacak olan ya da yeni alınarak hediye edilecek kitapları bekliyoruz. 28 Eylül itibariyle kampanyamız başladı, 28 Ekim'e kadar devam edecek. Kampanya bitimine kadar kitap toplamak için görevli arkadaşlarımız DemirPark Alışveriş ve Yaşam merkezi'ne kurulan standımızda mutlaka bulunacaklar. Bütün Zonguldak'ı bekliyoruz. Yapılacak yardımlar bizim için son derece önemli. DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi yönetimine de projemize ortak oldukları için teşekkür ediyoruz."
Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Dilek Yüksel ise; "2007 yılında Zonguldak Rotary ve Rotaract Kulübü olarak Kozlu Gücek Köyü'ne sağlık taraması yapmak amaçlı gitmiştik. Köy sakinlerini köy okulunda bir araya getirip önce çocuklara diş sağlığı, yetişkinlere aile planlaması, AIDS, hijyen ve sigarayı bıraktırma konularında seminerler vermiştik. Gücek'teki bu köy okulumuz bize yeni projeler için ipuçları verdi. Gücek'teki küçük kardeşlerimizin küçük elleri kitaptan mahrumdular. 2007 yılında aklımıza gelen bu kitap bağış projesi 2009 senesinde hayata geçti. Zonguldak halkından evlerinde okumadıkları kitapları getirmelerini bekliyoruz. Tanımadığımız kardeşlerimizin eğitim hayatında çok ufakta olsa bir ışık yakmak bizlere büyük mutluluk verecektir" dedi.
DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müşteri İlişkileri Sorumlusu Şirin Fırat da, "DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi olarak her zaman bu tarz projeler içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje için Rotary ve Rotaract Kulübü'ne çok teşekkür ediyoruz. Bu projede bizim yanımızda oldukları ve böyle güzel bir proje ile bizimle birlikte çalışmak istedikleri için. Haydi, Zonguldak el ele diyorum.
Bu çocuklarımızın birkaç tanesine de olsa en azından kitap okuyabilme ya da eksik kaldıkları herhangi bir konuda yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bu konuda Zonguldak halkına bizi yalnız bırakmayın diyoruz" diye konuştu.