Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından verilen ''Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri için başvurular başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerine başvurular başladı. 1959 yılından bu yana düzenlenen başarı ödülleri, bu yıl 15 Aralık 2011 ve 15 Aralık 2012 (dahil)  günleri arasında gazete, dergi, ajans bülteni, televizyon, radyo ve internet haber sitelerinde yer alan yapıtlara verilecek. Dizi eserlerde ise yazının başlangıç günü dikkate alınacak.  TGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ''Basın'' kategorisinde ''Haber (Siyasal, ekonomi, çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat, magazin, spor)'', ''Köşe yazısı'', ''Araştırma (Tek ya da seri)'', ''Röportaj-söyleşi'', ''Spor (köşe yazısı), 'Sayfa düzeni (Birinci sayfa, iç sayfa, spor sayfası)'', ''Karikatür (Seri-Bant dahil)'' ve ''Fotoğraf'' dallarında, ''Televizyon'' kategorisinde ''Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Magazin Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''Radyo'' kategorisinde ise ''Radyo Haber Programı'' dallarında verilecek.  İnternet Gazeteciliği kategorisinde verilecek ödüller ise haber sitesinin düzenlenmesi, kullanım kolaylığı, görselliği ve içerik zenginliği gibi özelliklere göre belirlenecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Ödüller, TGC üyelerine, Sarı Basın Kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayı ile belgeleyen Sarı Basın Kartı taşımayan gazetecilere açıktır. Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamazlar. Her aday, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerine bir dalda ve bir eserle katılabilir ya da önerilebilir. Kendi eserini öneren aday bir ekip içinde de görev yapmışsa ekip dışı tutulur. Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları zorunludur. Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumluların önerisiyle, Ön Seçici Kurul'un belirlemesiyle gerçekleşir. Yönetmeliğe uygun olmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmaz.

SON BAŞVURU 7 OCAK  2013
Adaylar kısa özgeçmişleri ve vesikalık bir fotoğrafı ile birlikte, basın için 9 adet, (bir asıl 8 fotokopi), radyo için 7 adet CD-DVD formatında ses kaydı, televizyon için 7 adet CD ya da DVD formatında görüntü, internet katılımcıları için haber sitesinin bir günlük yayınını disket ya da CD olarak ulaştıracak. Ayrıca yazıcıdan alınan 7 kopyanın eklenmesi zorunlu. Radyo ve Televizyon dallarında yayının gün ve saatini belirten yayın yetkilisi yazısı eklenmiş olmalıdır. Ayrıntılı bilgi Cemiyet merkezinden ve ''www.tgc.org.tr'' internet adresinden alınabilir.