Unutulan ve yıllardır verilen sözlerin bir türlü tutulmadığı bölgemizde en büyük darbeyi kuşkusuz kırsal kesimdeki alanlar alıyor. Günü birlik turizm bölgesi olan Uzun Mehmet'in kömürü bulduğu Köseağzı güzergahından Kandilli'ye olan yol güzergahının içler acısı hali büyük tepki çekiyor.
Balı Mahallesinden girişi olan ve hayvanların dahi yürümekte zorluk çektiği yol güzergahını önceki gün gazetemizde yer vermemizin ardından yetkililerin biran önce harekete geçip artık aldıkları maaşın hakkını vermelerini isteyen bölge halkı ayrıca siyasileri bu bölgeye mutlaka gelmelerini istedi.
"Yazıklar olsun" başlığı ile kamuoyuna duyurduğumuz haberin ardından
www.ereglionder.com.tr adlı resmi internet sitemize gönderilen çok sayıda tepki haberinden bazıları şu şekilde.

İŞADAMININ YAPTIĞINI
BİZİ YÖNETENLER YAPAMADI
Özcan Bayram,
"Keşkek Köyüne bağlı Buruncuk Mahallesi 35-40 haneli bir yerleşim yeri. 1995 yılına kadar bu mahalle sakinleri Ereğli'ye Kandilli üzerinden giderlerdi. Hastası olan 1 saatte hasteneye ancak ulaştırılırdı. Ulaşamayan için geri dönüş önemli değildi. Muhtarlık olarak Keşkek Köyüne bağlı olmamız ve aramızdaki karayolu bağlantısı ya Kandilli üzerinden ya da Balı Mahallesi üzerinden yapılmaktadır. Yani 30 dakika az değil yani.
O zamanlar Balı Mahallesine çıkan yol patika yol. Başka ulaşım yok. 1995 yıllarında Sayın İrfan Erdem tarafından yapılan yol ile Buruncuk çok rahatladı. Bu yol ile hastalar daha çabuk hastaneye gitti, gençler işine daha erken gidebildi, öğrenciler Ereğli'de daha iyi eğitim görebildiler. Bu konuda Sayın İrfan Erdem'e çok teşekkür ediyorum. Dua ediyorum.
Çünkü bir köyün makus talihini değiştirdi. Burada bir işadamının yaptığı özel yolu, bugün bizi yönetenler yapamıyor. Yapılanı onarmıyor. Yapılanı bozuyorlar. Peki bunları kim seçti? Tabii ki bizler, öncelikle bize yazıklar olsun"

TERMİK SANTRALİN
İNTİKAMINI MI ALIYORLAR?

Mustafa Tetik, "1999 yılında asfaltlanan bu yol 2002 yılında ki Telekom'un kablo çalışmasıyla bozuldu. O gündür bu gündür hiç bir düzeltme çalışması yapılmadı. Halen Telekom'la mahkemelik olduğu söyleniyor devletin. Bizim devletimiz termik santral yolunun yapılması için gösterdiği çabanın yüzde birini gösterseydi bu yol onarılırdı. Ama benim artık umudum kalmadı sanırım biz termik santrale destek vermediğimiz için cezalandırılıyoruz"

FİDAN DİKİLİR ARTIK
Hasan Başaran, "İrfan Erdem önce Buruncuk'ta yol yaptı sonra sonrası vahim. İnsanlar denize gidemedi. Ormanı talan etti. Herkesi köyüne yabancı etti. İrfan Erdem'e yakışan bir an önce buruncuk sahilini halka açmaktır. Yaptıklarına o zaman çok çok teşekkür edeceğiz"
Özay Tetik, "Verilen vergilerin ve oyların karşılığı bu olmamalıydı. Bu kış yolda fidan dikimi yapılacak durumda olur" sözleri ile haklı tepkilerini dile getiriyorlar.