Zonguldak’ın hayırsever iş adamı Ahmet Erdoğan, bugüne kadar eğitim kurumlarına yaptığı bağışlara bir yenisini ekledi. Protokolde, valinin, kendisi hakkında konuştuğu sırada duygulanan 85 yaşındaki hayırsever iş adamı, gözyaşlarını tutamadı.

Zonguldak il merkezinde hayırsever Ahmet Erdoğan (85) tarafından yaptırılacak 16 derslikli Üzülmez İlköğretim Okulu'nun yapımı için Zonguldak Valiliği ile hayırsever Ahmet Erdoğan arasında düzenlenen protokol imza töreninde Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.
Zonguldak Valiliği toplantı salonunda düzenlene imza protokolünde bir konuşma yapan Vali Erdal Ata, “İlimizde 15. okulun protokolünü imzalamak için bir araya geldik. Sayın Ahmet Erdoğan, bugüne kadar ilimizde 18 derslikli ilköğretim okulu, 28 derslikli sağlık meslek yüksek okulu yaptırarak hizmete açıldı. Bu üçüncü yaptıracağı okul Üzülmez de 16 derslikli bir ilköğretim okulu olacak. 8 yaşında Bartın’dan ayrılıp Zonguldak’a yerleşen bir eğitim gönüllüsü olarak, servetini çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için harcıyor. Kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum. Torunu Ahmet Erdoğan da inşallah dedesinin başlattığı bu eğitime yardım yarışını devam ettirecek.” dedi.

HAYIRSEVER İŞADAMININ GÖZYAŞLARI
Vali Erdal Ata’nın, Ahmet Erdoğan için ‘eğitim gönüllüsü, kazandığı servetini gençlerimizin, çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için harcıyor' demesinin ardından, hayırsever iş adamı Ahmet Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı. Kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu Ahmet Erdoğan'ın verdiği mendil ile göz yaşını silen Erdoğan, şunları söyledi: “Yaptığım yardımların karşısında bir şey istemiyorum. Her şey ortada. Dünya malı dünyada kalıyor, yaparsan bir eser, o yürüyor; ben yalın ayak geldim buraya."
Torun Ahmet Erdoğan ise “Yapılan okullar iyi bir yatırımdır, biz de hem adını yaşatarak yardımları devam ettireceğiz. Yapılacak olan okul hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
Zonguldak Valiliği ile hayırsever iş adamı Ahmet Erdoğan tarafından yaptırılacak olan okula Üzülmez Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu adının verileceği öğrenilirken, yer tesliminin ardından binanın yapımına başlanacağı ve 24 ayda bitirileceği bildirildi.
Zonguldak Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali Erdal Ata’nın yanı sıra hayırsever iş adamı ile aynı ismi taşıyan torunu Ahmet Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan katıldı.