Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'ne yüksek akımlı oksijen cihazı ihtiyacı bağışlayarak katkıda bulunan iş insanları Ahmet Doğan, Mehmet Yiğitoğlu, İlhan Yazıcıoğlu ve Abdurrahman Çınar'a Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: 

"Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail  ÇORUMLUOĞLU’nun  katılımı ile Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliğinde düzenlenen törenle bağışta bulunan iş adamlarına teşekkür edilerek plaket takdim edildi. Törende konuşan Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Vildan Türkeli, Yüksek akımlı oksijen cihazlarının kandaki oksijen doygunluk oranı düşük olan hastalara oksijen desteği için kullanılan bu cihazların özellikle Covid19’lu hastaların tedavisinde çok etkin bir role sahip olduğunu, hastaların dışarıdan solunum desteği veren ventilatörlere bağlanmalarını engellediğini veya bu desteğe ihtiyaç duyana kadar geçen süreyi uzattığını ifade etti. Pandemi süresince bir çok iş insanının hastanelerine sağlamış oldukları maddi ve manevi destekten memnuniyet duyduğunu belirten TÜRKELİ bağışların ve bu konudaki duyarlılığın artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU da Covid 19’a karşı Kdz.Ereğli’de tüm kamu kurumlarının koordinasyonu,sivil toplum örgütleri ile iş insanlarının desteği ve  Kdz.Ereğli halkının özverisiyle oldukça başarılı bir mücadele ortaya koyduklarını;Yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de Covid 19’dan etkilenen kişi sayısının son zamanlarda arttığını bu sebeple Ereğlili vatandaşlarımızdan Covid 19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda maske,sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyarak kendilerine  yardımcı olmalarını beklediklerini ifade etti.

Özellikle Covid pandemisi sürecinde bir çok sivil toplum örgütü,hayırsever vatandaşımız ve iş insanının bağışlarıyla Kdz Ereğli Devlet hastanesine verdiği desteğin sevindirici olduğunu sözlerine ekleyen ÇORUMLUOĞLU Yüksek Akımlı Oksijen cihazı bağışında bulunan iş adamlarına teşekkür ederek plaket takdim etti. Bağışta bulunan iş adamları da bu zor günlerde büyük bir özveri ile çalışan sağlık personellerinin işlerinin kolaylaştırılmasına ve Ereğlili vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesine küçük de olsa bir katkıda bulunabildikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdiler."