Kozlu Belediyesi, Ramazan ayına girmeye sayılı günler kala yardım kampanyalarına başlayacak. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Yardımlarla ilgili olarak her türlü desteği vermeyi düşünüyoruz” diyerek konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Daha öncede başlatılan kampanyalarla, yüzlerce kişiye, kıyafet, gıda, ev eşyaları dağıtan Kozlu Belediyesi, fakir ailelere dağıtılmak amacıyla kıyafet kampanyası başlattı. Daha önceden tespit edilen ve tespit edilmeye devam eden ihtiyaç sahibi onlarca fakir aileye giysileri dağıtılıyor. İşadamı, esnaf ve hayırsever vatandaşlar, yeni ya da kullanılmış,  giysileri ile destek verilebileceklerdir. Daha önce 153 Hasta Takip Merkezi tarafından tespit edilen ve tespiti süren hasta ve ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardımlar yapıyoruz. Ayrıca ağır hastaların evlerinden hastaneye götürülmesi, hastaneden eve geri getirilmesi ve hastanedeki tüm işlemleri birimiz görevlilerince bizzat yürütülüyor. Ameliyat, tekerlekli sandalye gibi masrafları ise yine belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle karşılanıyor. Ramazan ayında ise, belde halkı, esnaf ve işadamlarının da desteği ile gıda, giyim kampanyaları düzenliyoruz. Binlerce kişiye kıyafet ve gıda yardımı yapmayı düşünüyoruz.
İmkânlarımız çerçevesinde vatandaşlarımızın memnuniyeti ve hayır duaları bizim tek amacımızdır.”
Giyecek yardımına Zonguldak Merkez’den de destek geldi. Zonguldak Bahçelievler Mahallesi Ihlamur Sokak’ta oturan Abdullah Yazıcıoğlu, evinde kullanmadığı ve ihtiyaç fazlası malzemelerini Kozlu Belediyesi’ne teslim etti.
Kozlu Belediyesi’nin yaptığı yardımlardan daha önce de faydalanan ihtiyaç sahipleri ise, “Allah razı olsun, Belediye Başkanımız ve ekibinden başka yüzümüze bakan olmuyor.  Sığınacak başka bir kapımız yok” diyerek Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a ve ekibine teşekkür ettiler.