Zonguldaklı hayırsever Ahmet Erdoğan'ın katkılarıyla yapılan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa; Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, hayırsever işadamı Ahmet Erdoğan, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Ahmet Erdoğan'ın yakınları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarını yapan Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekilleri Serap Gökçe ve Sevil Kızgut, okul hakkında davetlilere bilgi verdikten sonra hedeflerini anlattı. Öğretim üyeleri, konuşmalarını tamamladıktan sonra Ahmet Erdoğan'ın yanına gelip elini öperek teşekkür ettiler.
"ALLAH ÜÇÜNCÜYÜ DE NASİP ETSİN"
Ardından kürsüye çıkan Rektör Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, "Sayın Ahmet Erdoğan ile görüşmemizde bize üniversiteye katkı sunmak istediğini belirtti. Bir oda mı yapmak istediğini sorduğumda da daha büyük bir bina yapmak istediğini söyledi. Biz de aklımızdaki projeyi Ahmet Amca'ya açıkladık. Sağlık Meslek Yüksekokulu'na ihtiyacımız olduğunu söyledikten sonra 2008 yılında binamızın yapımına başladık. 8 ay içinde bina tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda da inşaat altyapısı sona erdi. Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu'nun ardından ikinci okulu da yaptırarak ilimize büyük katkı sağlayan Ahmet Amca'ya teşekkür ediyoruz" şeklinde konuşurken hayırsever işadamı Ahmet Erdoğan da, "Allah üçüncü okulu da yapmayı nasip etsin" diye karşılık verdi. Bu sözün üzerine Rektör Açıkgöz, "Yerimiz ve projemiz hazır bir okul daha yapalım" deyince Vali Erdal Ata, "Ahmet Erdoğan Bey, kendi adını taşıyan ilköğretim okulu ve meslek yüksek okulu yaptırdı. Arada bir lise olması gerekiyor. Bir de lise yapalım" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, üniversitenin varlığının kente ekonomik ve sosyal anlamda bir değer kattığını belirterek başladığı konuşmasında, ZKÜ'nün Türkiye'deki üniversiteler arasında bir önceliğe sahip olduğunu vurguladı.
"AHMET ERDOĞANLARIN
HEYKELLERİ DİKİLMELİ"
Vali Erdal Ata ise, bütçeden eğitime aktarılan payın yetersiz olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve şehrin Valisi olarak beni en çok mutlu eden şey, eğitim hizmetleri için temel atma törenlerine ve açılışlarına katılmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'yi gençlere armağan etti. Bizim de gençlere en iyi imkânlar sunarak eğitimlerini verme yükümlülüğümüz var. Ancak genel bütçeden eğitime aktarılan pay yüksek gibi görünse de yeterli değil. Bu konuda hayırseverlerimizin katkıları çok büyük önem taşıyor. Ahmet Erdoğan gibi hayırseverlerimiz sayesinde eğitim kalitemiz yükseliyor. Onların sadece elini öpmemeliyiz, heykellerini dikmeliyiz" şeklinde konuştu.
Konuşmalar boyuncu duygulu anlar yaşayan Ahmet Erdoğan'ın gözyaşlarını saklayamadığı dikkatlerden kaçmadı. Hayırsever işadamı, bir ara kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu Ahmet Erdoğan'a "Benden sonra görev sende" diye seslenince büyük alkış topladı.
Erdoğan'a el çizimi Atatürk resmi hediye edildikten sonra topluca açılış törenine geçildi. Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının önünde gerçekleştirilen törende, okul öğrencileri halk oyunu gösterisi sundu. Ahmet Erdoğan ile Rektör Bektaş Açıkgöz de öğrencilerle birlikte halay çekince, renkli görüntüler meydana geldi. Kurdele kesildikten sonra Ahmet Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleri okulun içini gezdiler. Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Anestezi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri, Paramedik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Yaşlı Bakımı bölümleri yer alacak.