Çaycuma Çok Programlı Lise (ÇPL) önünde, Emine Koç tarafından eşi Durmuş Koç adına çeşme yaptırıldı. Çeşmenin açılışına; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, daire amirleri ve davetliler katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Emine Koç, "Çocuklarımızın su ihtiyaçlarını karşılamak için hayrımıza çeşme yaptırdık. Herkese hayırlı olsun" dedi.
Okul Müdürü Yüksel Arslan ise, "17 Ağustos, Marmara depreminin 10'uncu yıldönümü. Ülkede bir şeyler yok oluyor iken, bazı şeylerde yapılmaya başlandı. Okulumuzun her şeyi Çaycuma'nındır. Okulumuza koyulan her tuğla, Çaycumalınındır. Son tuğlayı ise rahmetli Durmuş beyin anısına Emine Koç Hanımefendi tarafından çeşme yaptırıldı. Umuyorum uzun yıllar öğrencilerimizin su ihtiyacını karşılar" diye konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, "Öncelikle ilçemize böyle güzel hayırlı işler yapılmasına vesile olan ve çocuklarımıza hizmet edecek olan böyle bir çeşmenin yapılmasında katkıları olan başta Nazım hocamıza, hacı Emine Koç hanımefendiye teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış öncesi yapılan konuşmaların ardından Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından çeşmeyi yaptıran Emine Koç'a plaket ve teşekkür belgesi verildi. Ayrıca ÇPL Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Kaplan da, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Çeşmenin kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ve davetlilere ikramlarda bulunuldu.