Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Zonguldak İl Temsilcisi Evren Türeci Sezgin, düzenlediği basın toplantısında, geçen günlerde üyesi oldukları HAYTAP'ın Kuşadası'nda düzenlenen ulusal sempozyumuna katıldıklarını dile getirdi.
Sempozyumda, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak yaptıkları çalışmalarının ayakta alkışlandığını, emeklerine gösterilen bu saygı ve gösterilen beğeninin kendilerini sevindirdiğini anlatan Sezgin, şöyle konuştu:
''Kentimize güzel haberlerle döndük. Vali Erdal Ata ile ülke genelinde Valiliğe ait tek barınak olan İl Özel İdaresi Zonguldak Hayvan Bakımevini ziyaret etmiş, kulübe talebinde bulunmuştuk.
Sempozyumdan döndüğümüzde içlerinde engelli ve hasta köpeklerin yaşayacağı 50 adet kulübenin yapıldığı görmek bizi çok mutlu etti.
Valimiz, insan-hayvan ayırt etmeden, çaresiz ve muhtaç tüm canlıların yanında yer olarak bize devletimizin sıcak, şefkatli, koruyan, kollayan yüzünü bir kez daha gösterdi. Bakımevinin arka kısmında kalan bölümde oluşturulacak doğal yaşam alanı, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Bu projeye sponsor olan onursal başkanımız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir'e her zaman yanımızda olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Bakımevinde yapılacak bu doğal yaşam alanı ile oradaki köpeklerimiz toprağa basabilecek, kulübelerinde ağaçların altında yaşayabilecekler. Bundan sonrası için de çok büyük ve yeni projelerimiz var, hepsini yakın zamanda paylaşacağız.''